Gospodarstvenici iz Viteza i Središnje Bosne u posjetu HGK Zagreb

U okviru posjeta gospodarskog izaslanstva Srednjebosanske županije (SBŽ) Hrvatska gospodarska komora Zagreb organizira poslovnu konferenciju i B2B razgovore hrvatskih i poduzetnika iz Viteza, Travnika, Kreševa, Nove Bile i drugih gradova, koji će se održati 9. svibnja u Velikoj dvorani HGK-Komore Zagreb, s početkom u 11.00 sati. Cilj ovog bilateralnog susreta je jačanje gospodarske suradnje i  poslovnih veza između poduzetnika dviju zemalja i regija.

U poslovnom izaslanstvu Srednjebosanskog kantona, predvođenom predsjednik Privredne komore Županije Središnja Bosna dr. Asimom Gradinčićem, su predstavnici 11 kompanija s tog područja iz sektora industrije (metalska, drvna, prehrambena), turizma, trgovine i obrazovanja, zainteresirani za različite oblike suradnje s  hrvatskim partnerima i moguća zajednička ulaganja.

Jedna od tema bit će i razmjena iskustava oko poticanja start-up kompanija i cjeloživotnog obrazovanja. Izaslanstvo će primiti predsjednik Komore Zagreb dr. Zlatan Frӧhlich, a u uvodnom dijelu poslovne konferencije bit će predstavljeni i gospodarski potencijali dviju zemalja te mogućnosti daljnje suradnje.