Gorivo, alkoholna pića i cigarete poskupljuju poslije Nove godine

Do uvođenja nove trošarine na naftne prerađevine čija bi sredstva bila namijenjena za autoceste i ceste, te posebne trošarine na pivo i cigarete koja bi bila namjenski prihod fondova zdravstvenog osiguranja, teško da će doći do kraja ove godine.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović usuglasili su se 9. rujna ove godine o tome, ali Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje još uvijek nije donio odluku o tome. Pripremljeni su i tekstovi izmjena i dopuna potrebnih zakona, koji članovima Upravnog odbora UNO-a BiH i predstavnicima Ministarstava financija trebaju poslužiti kao osnova pri usuglašavanju konačnih zakonskih prijedloga piše Večenji list.

Iz UNO-a BiH potvrdili su za Faktor da su oni dobili zahtjev za dostavljanje dodatne analize. – Radna skupina donijela je određene zaključke i prijedloge i oni će biti razmatrani na prvoj idućoj sjednici UO-a UNO-a, koja bi trebala biti održana do kraja ovog mjeseca – kazala je za Faktor Nataša Krsman, glasnogovornica Ministarstva financija BiH i Upravnog odbora UNO-a.