Goran Lulić ponovno izabran za predsjednika ŽO Mladeži HDZ BiH SBŽ-a

U Franšiznom centru u Vitezu u petak 20. veljače održana je V. Izborna skupština Mladeži ŽO HDZ BiH Županije Središnja Bosna na kojoj je izabran novi saziv ŽO Mladeži koji broji 21 člana. ŽO Mladeži HDZ BiH čine: Suzana Krišto, Bojan Petrović, Ivan Antunović, Ana Dankić, Željko Davidović, Katarina Bošnjak, Perica Kapetanović, Marina Majstorović, Ranko Marušić, Goran Lulić, Ana Tolo, Tanja Lalić, Bojana Trogrlić, Lidija Sabelja, Kristina Bogdan, Sanda Solomun, Danijel Blažević, Tijana Barnjak, Tomislav Posavac, Jakov Križanović i Stjepan Alilović. Oni će iduće dvije godine predstavljat svoje općine, odnosno Općinske odbore Mladeži koji su ih i predložili. Jednoglasnom odlukom novog saziva, za predsjednika ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB ponovno je izabran Goran Lulić iz Kiseljaka. Lulićevi zamjenici kao i tajnik ŽO bit će izabrani na nekoj od idućih sjednica. Stari/novi predsjednik Goran Lulić novi je saziv ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB ocijenio najboljim dosad.

Rad ŽO Mladeži HDZ BiH, koji je kako je sinoć više puta istaknuto, među najbolje organiziranima u BiH, pohvalili su i brojni nazočni gosti. Neki od njih, poput dopredsjednika HDZ BiH i predsjednika Federacije BiH, Marinka Čavare su se i obratili nazočnima. Čavara je istaknuo zasluge Mladeži za uspjeh na nedavnim izborima, ali i njihov doprinos stranci koja uživa najveću potporu hrvatskog naroda u BiH.

Predsjednica ŽO HDZ BIH ŽSB i predsjedateljica Doma naroda Parlamenta F BiH Lidija Bradara također je istaknula značaj Mladeži HDZ BiH kao jednog od temeljnih stubova stranke, istaknuvši kako su upravo mladi ljudi njezina najveća snaga, odnosno „ najvažniji kamenčići’ u mozaiku koji se HDZ BiH zove. Novoizabranom vodstvu obećala je nastavak potpore i odlične suradnje.

Općih izbora prisjetio se i predsjednik Mladeži HDZ BIH, Vedran Kožul prisjetivši se kako je stranka upravo iz Viteza, odnosno s Programske konvencije Mladeži krenula u izbornu pobjedu. Naime, hrvatski član Predsjedništva BiH, Dragan Čović, je na Konvenciji Mladeži u Vitezu najavio svoju kandidaturu za hrvatskog člana Predsjedništva BiH. Kožul je svoje kolege podsjetio kako dužnosti u vlasti, osim časti, nose i veliku odgovornost, te kako će i od nov og saziva ŽO u ŽSB i dalje tražiti da se bore za mlade ljude, njihovu perspektivu i budućnost u Bosni i Hercegovini.