Golman Fabijan Tomić iz Hajduka u Vitez

U nedjelju poslije podne, kako je i najavljivano, u NK Vitez na šestomjesečnu posudbu stigao je mladi (lipanj 1995.) golman splitskog Hajduka, Fabijan Tomić.

Riječ je o sinu Sandra Tomića, bivšeg golmana Hajduka i brojnih drugih domaćih i inozemnih klubova, aktualnog trenera golmana u ovom poznatom splitskom klubu. Iako je Fabijan Tomić vrlo mlad, nedvojbeno se radi o vrlo talentiranom i perspektivnom golmanu koji je prošao poznatu hajdukovu golmansku školu, branio je i za mlade selekcije Hrvatske, a prošle jeseni na golu prve momčadi Hajduka u 8 prvenstvenih susreta uspješno je zamijenio ozlijeđenog Kalinića i ranije Stipicu. Vitezu je pristupio na poziv i prijedlog trenera viteškog premijerligaša, također Spličanina, Ante Miše.

„Hvala treneru Anti Miši što vjeruje u moje sposobnosti, hvala rukovodstvu NK Vitez što su me primili u svoje redove, a ja ću im se, vrijednim radom i ponašanjem, vjerujem i dobrim obranama, nastojati odužiti i dati doprinos ostvarivanju zacrtanih ciljeva mog novoga kluba. A samo tako mogu se nadati povratku u moj Hajduk ili pak napraviti neke druge pozitivne nogometne iskorake““, kazao je, prilikom dolaska u Vitez, Fabijan Tomić.

P pitanje golmana u Vitezu je od krucijalne važnosti, jer se početkom prošle jesenske sezone ozlijedio golman Filip Perković a do sada standardni o vrlo solidni Aleksandar Živković ovih je dana napustio redove Viteza i otputovao u Njemačku. I sada taj gorući problem dolaskom Fabijana Tomića, vjeruje se, riješen je. Međutim, jasno je i čelništvu kluba i navijačima da jedna lasta ne čini proljeće. Jer, iako to prvenstvena ljestvica nakon prvog dijela prvenstva baš i ne pokazuje (11. mjesto), jasno je da Vitežane na proljeće čeka teška i neizvjesna borba za goli premijerligaški život i da viteškom „nogometnom jatu“, treba novih „slijetanja“, novih kvalitetnih igrača, pojačanja.

Ranije dogovoreni dolazak u Vitez Kantar iz Prijedora nije poštovao, a čini se kako mu je poziv iz Viteza poslužio kako bi od matičnog kluba isposlovao bolje uvjete i tako ostanak u Prijedoru. Međutim, na dovođenju pojačanja vrijedno se radi. Vitežani danas (utorak ujutro) putuju u Medulin, u Puli će, uz domaćina Istru igrati na jakom međunarodnom turniru, gdje će im se, tvrde u klubu, u naredna dva-tri dana priključiti dvojica ili trojica, poznatih hrvatskih prvoligaški igrača. A čeka se i dolazak srpskog internacionalca Vlkadimira Brankovića koji je prošlogodišnju proljetnu sezonu vrlo dobro igrao za Vitežane.

 

Prethodni članakMagazin Vedrina razvedrio vitešku večer 
Sljedeći članakDrugi poraz BH rukometaša na SP u Kataru