Godine ponosa i slave: 21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja

U pougarskom selu Vukovići, općina Dobretići, u subotu će, 22. lipnja 2013. godine, biti obilježena 21. obljetnica pogibije hrvatskih branitelja, pod motom „Godine ponosa i slave”.
Novčanim prilozima 2007. godine hrvatskih domoljuba izgrađeno je spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog, a godinu dana kasnije i vojnicima iz II. svjetskog rata.

Obljetnica na kojoj se svake godine pred velikim brojem domoljuba odaje počast hrabrim braniteljima ima za cilj posjetiti na tešku i junačku prošlost hrvatskog naroda u novijoj povijesti ali i potaknuti na povratak i gospodarsko ulaganje u BiH.

Osim velikog broja domoljuba iz čitave srednje Bosne, očekuju se dolazak i brojnih udruga, izaslanstava zakonodavnih i izvršnih vlasti iz BiH i Hrvatske. Program započinje misom zadušnicom u 11,00 sati nakon koje slijedi vojnički mirozov (OS BiH), polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježju, pozdravni govor izaslanstva Veleposlanstva Republike Hrvatske u BiH, obilazak nekadašnje prve crte bojišnice, ručak, sportsko i prijateljsko druženje.

Sve dodatne informacije mogu se saznati putem e-pošte: pougarje@yahoo.com ili na https://www.facebook.com/pougarje.godineponosaislave.

I.A. / vitez.info