Glumci HNK Osijek oduševili izvedbom predstave ‘Pidžama za šestero’ u FC BiH

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Osijek sinoć je u Franšiznom centru (FC) BiH u Vitezu, u okviru akcije „Zajedno za Davida”, odigralo kazališnu predstavu „Pidžama za šestero”. Gotovo 400 posjetitelja uživalo je u odličnoj predstavi glumaca iz Osijeka, koja je još jedna u nizu aktivnosti koje je FC BiH organizirao za pomoć malenom Davidu Tarabi iz Viteza, koji boluje od teškog oblika epilepsije, odnosno kortikalne displazije.

„Presretna sam što je i ova akcija uspjela. Imali smo sreću svi zajedno uraditi jedno humano djelo i zahvaljujem svima koji su kupnjom ulaznice ili na bilo koji drugi način podržali akciju. Izvrsni glumci, odlična predstava i jako puno pozitivnih emocija na jednom mjestu. I dalje ćemo nastaviti sa sličnim aktivnostima, jer želimo pomoći malenom Davidu. Kako sam već ranije napominjala pozivam sve ljude dobre volje da se jave u slučaju da imaju neke ideje koje možemo zajedno realizirati kako bi pomogli malenom Davidu”, rekla je neposredno nakon predstave Gabrijela Kvasina, direktorica FC BiH, inicijatorica dolaska kazalištaraca iz Osijeka.

Publiku je oduševila izvanredna gluma ove osječke šestorke, što je potvrdio višeminutni pljesak na kraju predstave, koja se na repertoaru HNK Osijek nalazi još od 2009. godine.

„Teško je sve ukratko opisati pisanim riječima, jer predstava obiluje zanimljivim zapletima i raspletima. Vrhunska gluma osječkih glumaca, a u predstavi se očituje vrlo dobra režija, profesora na Akademiji dramskih umjetnosti u Osijeku, Roberta Raponje”, rekao je nakon predstave mladi glumac Gradskog kazališta mladih Vitez, Bruno Grebenar.

O predstavi: Predstava počiva na nizu zabuna i zavrzlama koje nastaju zbog zamršenih ljubavnih, odnosno ljubavničkih odnosa, te jednog nadimka koji može biti skraćenica od dva imena „Suzanne i Suzette” – Suzi.
Sve počinje u trenutku kad Bernard pokušava poslati svoju suprugu Jacqueline (Tatjana Bertok – Zupković) iz kuće jer mu dolazi ljubavnica Suzanne (Ivana Gudelj), a osim nje, Bernard (Vladimir Tintor) je pozvao i vrhunsku kuharicu Suzette (Sandra Lončarić Tankosić) da im napravi večeru. Jacqueline, naravno, ne otputuje po planu, a Bernard u međuvremenu poziva prijatelja Roberta (Vjekoslav Janković) da ‘odglumi’ Suzanninog ljubavnika. No Robert zabunom predstavlja kao svoju ljubavnicu Suzette prije nego što Suzanne uopće stigne. Suzette pristaje na igru za dodatni honorar, Suzanne je prisiljena preuzeti ulogu kuharice, a ono što Bernard ne zna, i što će na kraju upropastiti njegov ne baš pomno smišljen plan, jest činjenica da je njegova supruga zapravo Robertova ljubavnica. Cijelu situaciju na kraju začinjava i dolazak Suzettinog muža Georgea (Duško Modrinić) nakon čega predstava ipak završava sretno. Zapetljano, zar ne?