GLOBAL INTERNET: Novi Travnik dobio besplatan internet u gradskoj zoni

FREE by GLOBAL INTERNET naziv je usluge koja građanima Novog Travnika i svima koji posjete ovaj grad omogučuje besplatan pristup internetu u gradskoj zoni.

Gradska zona Novog Travnika pokrivena je besplatnim bežičnim pristupom internetu tokom 24 sata zahvaljujući kompaniji „Global Internet“  iz Novog Travnika.

Hotspot usluga u gradskom dijelu općine Novi Travnik ostvaruje se tehnologijom baziranom na 802.11b/g protokolu. S obzirom da je usluga bazirana na nekomercijalnoj osnovi, tj. da je besplatna, pristup internet servisima je ograničen na sljedeće: web servisi (http i https), Mail servisi (POP i SMTP – portovi 25, 26, 110, 465, 587, 995), DNS te na popularne messenger servise piše portal TNT.

Svi koji se spoje ne FREE – by GLOBAL INTERNET i prihvate uvjete korištenja, mogu surfati i koristiti navedene servise.

Po statistici popularnih stranica speedtes.net i netindex.com  “Global Internet” ima u ponudi najbrže pakete u BiH  i šire, po najpovoljnijim cijenama, tako da građani Novog Travnika i Viteza najbrže surfaju u BiH i po najpovoljnijim cijenama –  kažu u poduzeću „Global Internet“.

Ovo uspješno poduzeće nastavit će trend ulaganja u nove tehnologije, kako bi korisnici imali što kvalitetnije usluge. A mi se nadamo da će usluga FREE by GLOBAL INTERNET uskoro zaživjeti i u Vitezu.