Glazbeni predbožićni ugođaj u Busovači

„Note dobrote“, naziv je koncerta učenika Glazbene škole „Jakova Gotovca“ iz Novog Travnika, Područni odjelu u Busovači. Koncert je održan u ozračju župne crkve sv. Ante, nebeskog zaštitnika ovog srednjobosanskog gradića, a glazbeni osnovi izvodili su djela domaćih i inozemnih autora.

Vrlo lijepa i božićno dodatno kićenjem obogaćena župna crkva bila je puna, a lijepom predblagdanskom glazbenom ugođaju dana je i dodatna dimenzija humanosti. Naime, ovom su prilikom prikupljani dragovoljni prilozi za liječenje teško bolesnog dječaka, Filipa Blaževića iz Zenice, pa otud i simbolični naziv koncerta – Note dobrote.

Na kraju vrlo uspješnog koncerta mladih busovački glazbenika nagrađivanih burni pljeskom za uspješne izvedbe, nastupili su i profesori ove škole, okupljeni u lokalnom sastavu „Glorija“.

Organizatorica ovog lijepog glazbenog predblagdanskog ugođaja je ravnateljica OGŠ u Busovači, prof. Davorka Kordić, a lijepim riječima i prigodnim porukama prisutne, među kojima su bili i visoki dužnosnici izvršne, zakonodavne i političke vlasti, Marinko Čavara, Nikola Grubešić, Slavica Josipović, Suzana Krišto…, pozdravio je busovački župnik, fra Dominko Batinić.

Prethodni članakOpćina Vitez ulazi u Ekopakov Sustav Zelene točke
Sljedeći članakBožićna izložba 2014