Glavna sestra bolnice u Novoj Biloj, Ankica Tomas, ispraćena u mirovinu

Viša medicinska sestra i časna sestra, Ankica Tomas, ispraćena je u zasluženu mirovinu.

Glavna sestra bolnice dr. fra Mato Nikolić i sestra franjevka, od milja zvana sestra na koturaljkama, otišla je u zasluženu mirovinu. Iza nje su ostala velika djela, a to su, prije svega, njezini tehničari i medicinske sestre, rad, red i disciplina. Iza nje je ostala najurednija bolnica u regiji, educirano medicinsko i nemedicinsko osoblje, koje će služiti svim građanima Središnje Bosne.

U medicinskim vodama je više od 35 godina. Prije ove službe, kao medicinska sestra je djelovala u Bugojnu i u Livnu. Zbog naravi službe koju obavlja, ali i zbog redovničkog zvanja kao i zbog predanosti kojom spaja medicinsko i redovničko u svom djelovanju, jedan je od zaštitnih znakova bolnice u Novoj Biloj. Malo tko je zdrav ili bolestan došao u ovu ustanovu, a da se nije susreo s ovom uvijek vedrom medicinskom i časnom sestrom, sestrom Ankicom.

Sebe prije svega vidi kao časnu sestru, ali ne krije da ju je iskustvo rada s kolegama i s bolesnicima itekako obogatilo.

Radne kolege, s kojima.je sestra Ankica radila, danas su organizirali ručak i druženje, te se zahvalili sestri Ankici na nesebičnoj pomoći.Mjesto glavnog tehničara bolnice preuzeo je dipl.med tehničar Josip Trogrlić.