GKM Vitez za povijest: GRAND PRIX 11. FAK-a u Slavonskom Brodu s najvećom ocjenom u povijesti

Gradsko kazalište mladih Vitez predstavom “Lude sedamdesete” osvojilo je Grand Prix 11. Festivala amaterskih kazališta u Slavonskom Brodu, s prosječnom ocjenom publike 4,9. Najveća je to ocjena u svih dosadašnjih 11 festivala, a zanimljivo je da su viteški kazalištarci vlasnici su druge, treće i četvrte najbolje ocjene svih dosadašnjih festivala. Predstavom “Svastike” prošle godine su postavili rekord s prosječnom ocjenom 4,87 koji je ove godine nadmašen Ludim sedamdesetim. Predstava GKM-a Vitez “O Romeo zašto si Romeo” osvojila je prosječnu ocjenu 4,80, a “Šmizle” su nagrađene ocjenom 4,74. 

Nagradu publike za najbolju predstavu 11. FAK-a u Slavonskom Brodu Ivanu Sajeviću, voditelju GKM-a Vitez uručio je zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, Hrvoje Andrić.

U predstavi igraju Antonela Lukić, Berna Mišković, Ivona Matošević, Marija Gudelj i Elena Stojak. Predstavu je režirao Bruno Grebenar, a prema tekstu Ane Dragozet.

“Velika je ovo stvar za sve nas u kazalištu. Raduje nas kontinuitet zapaženih nastupa i osvajanja najznačajnijih nagrada na festivalu u Slavonskom Brodu. Nevjerojatna je i uzajamna ljubav našeg kazališta i brodske publike, posebno smo sretni što se svaki put za naše predstave traži mjesto više. Hvala im od srca na tomu, kao i našim dragim domaćinima iz SKM-a Slavonski Brod. Naravno, čestitke ansamblu predstave, ali i našoj cjelokupnoj kazališnoj obitelji na još jednom fantastičnom uspjehu”, kazao je Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

“Lude sedamdesete” su priča o četiri žene u staračkom domu i njegovateljici koja se brine o njima. Što se događa s te četiri žene koje su “osuđene” da svoje posljednje dane provedu u staračkom domu? Što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva?

Prethodni članakSvečano otkriven i posvećen spomenik poginulim Hrvatima u Bugojnu
Sljedeći članakIvan Sajević (HDZ BIH) najaktivniji zastupnik u Saboru ŽSB tijekom protekle četiri godine