GKM Vitez večeras s predstavom “Nema me” nastupa na 18. FSDS BiH u Konjicu

Gradsko kazalište mladih “Vitez” večeras će s predstavom “Nema me” nastupiti na 18. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, koji se održava u Konjicu, a u tehničkoj organizaciji Amaterskog pozorišta “Neretva” iz Konjica.

Predstava “Nema me” izborila je nastup na ovogodišnjem FSDS BiH, a bit će odigrana u dvorani AP “Neretva” u Konjicu, s početkom u 20,30 sati.

Predstava “Nema me” istražuje i propituje odnos pojedinca i mase. Pojedinac prikazuje žrtve otmice, nasilja, medijskog linča, emotivne manipulcije, inertne birokracije kojima su “vezane ruke”. Pojedinac, u ovo slučaju, nemoćan je izboriti se protiv nemilosrdnog društva u cjelini. S druge strane, društvo zbog vlastite superiornosti tlači, ponižava, omalovažava, ignorira, zastrašuje, obeshrabruje, diskreditira pojedinca, odnosno žrtvu.

Predstavu je režirao Marko Mirković, a rađena je kroz istraživanje i adaptaciju teksta “Ja ili neko drugi” Maje Pelević.

U predstavi igraju: Monika Maros, Franko Bralo, Elena Stojak, Luka Baškarad, Minela Salkić, Robert Šafradin, Ines Pavlović, Ivan Žuljević, Sara Šantić, Nikola Lujić, Sunčica Strukar. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević, a asistent režije Bruno Grebenar. Tehnička potpora je Mirna Matić, a grafičku pripremu potpisuje Borislav Sučić.