GKM Vitez i “Svastike” ovoga vikenda na 22. Dadras festivalu u Subotici

Predstava “Svastike” Gradskog kazališta mladih Vitez (GKM Vitez) izabrana je u užu selekciju 22. Dadras festivala u Subotici (Srbija), gdje će viteški kazalištarci nastupiti ovoga vikenda. Ova predstava GKM-a Vitez pobrala je cijeli niz festivalskih nagrada, a puni dvorane i oduševljava publiku gdje god se igra. 

Vitežani su se i ranijih godina uspješno predstavljali publici u Subotici, a njihovi nastupi su gotovo svaki put donijeli nove nagrade u Vitez.

Svastike su predstava o ratu bez pušaka, granata i sličnih naprava na­mije­njenih za ubijanje. Tu i tamo proleti koja krpa, koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od krpe. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove „dom” i ima svega nekoliko stanovnika. Publika ima priliku pratiti zanimljivu priču i vidjeti zanimljive strategije za osvajanje terito­rije. Četiri žene protiv dva muškarca pokušavaju dobiti potpunu kontrolu nad protivnikom u obiteljskom domu, što dovodi do niza komičnih situacija.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Milena Bertović i Franko Bralo. Autor teksta je Savo Škobić, a redateljica Mirna Matković.

Dodajmo i to kako će već sljedećeg tjedna u Žepču biti odigrana predstava “Lude sedamdesete”, a za vikend u Belom Manastiru mladi viteški glumci izvode predstavu “Crvenkapicine muke”, dok će “Don Quijote” otvoriti festival studentskog teatra BiH.