GKM Vitez i “Svastike” ove subote u Omišu na 28. Omiškom kulturnom ljetu

0

Gradsko kazalište mladih Vitez ove će subote izvesti jednu od svojih najnagrađivanijih predstava, “Svastike”, na 28. Omiškom kulturnom ljetu, čiji je organizator Centar za kulturu Omiš. Hit predstava GKM-a Vitez bit će izvedena na platou iza Centra za kulturu u Omišu, u subotu, 29. srpnja, s početkom u 21,30 sati. 

“Iznimna nam je čast i zadovoljstvo biti dio fenomenalnog Omiškog kulturnog ljeta, koje će ponuditi oko 50 kulturnih programa. Hvala Centru za kulturu u Omišu i ravnatelju Petru Buljeviću na pozivu, a mi ćemo nastojati prikazati još jednu odličnu predstavu i opravdati ukazano nam povjerenje da budemo dio ovog iznimnog, usudio bih se kazati herojskog kuturnog programa. Veselimo se nastupu u Omišu i pozivamo publiku da dođu pogledati naše Svastike”, kazao je za vitez.info Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Predstava “Svastike” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez pobrala je cijeli niz festivalskih nagrada, a puni dvorane i oduševljava publiku gdje god se igra. Velik broj nagrada za najbolju predstavu u cjelini po ocjeni žirija, ali i publike na brojnim međunarodnim festivalima, kao i velik broj pojedinačnih nagrada ovu predstavu svrstava u najnagrađivanije predstave GKM-a Vitez. Predstava je igrana više od 30 puta.

Svastike su predstava o ratu bez pušaka, granata i sličnih naprava namijenjenih za ubijanje. Tu i tamo proleti koja krpa, koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od krpe. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove „dom” i ima svega nekoliko stanovnika. Publika ima priliku pratiti zanimljivu priču i vidjeti zanimljive strategije za osvajanje teritorije. Četiri, a možda i pet žena protiv dva muškarca pokušavaju dobiti potpunu kontrolu nad protivnikom u obiteljskom domu, što dovodi do niza komičnih situacija.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Milena Bertović, Elena Stojak i Franko Bralo. Predstavu je režirala Mirna Matković.

FIS - Akcijski katalog 11.08. - 31.08.2017.
Share.

Comments are closed.