GKM Vitez i “Svastike” ove subote u Omišu na 28. Omiškom kulturnom ljetu

Gradsko kazalište mladih Vitez ove će subote izvesti jednu od svojih najnagrađivanijih predstava, “Svastike”, na 28. Omiškom kulturnom ljetu, čiji je organizator Centar za kulturu Omiš. Hit predstava GKM-a Vitez bit će izvedena na platou iza Centra za kulturu u Omišu, u subotu, 29. srpnja, s početkom u 21,30 sati. 

“Iznimna nam je čast i zadovoljstvo biti dio fenomenalnog Omiškog kulturnog ljeta, koje će ponuditi oko 50 kulturnih programa. Hvala Centru za kulturu u Omišu i ravnatelju Petru Buljeviću na pozivu, a mi ćemo nastojati prikazati još jednu odličnu predstavu i opravdati ukazano nam povjerenje da budemo dio ovog iznimnog, usudio bih se kazati herojskog kuturnog programa. Veselimo se nastupu u Omišu i pozivamo publiku da dođu pogledati naše Svastike”, kazao je za vitez.info Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Predstava “Svastike” Gradskog kazališta mladih (GKM) Vitez pobrala je cijeli niz festivalskih nagrada, a puni dvorane i oduševljava publiku gdje god se igra. Velik broj nagrada za najbolju predstavu u cjelini po ocjeni žirija, ali i publike na brojnim međunarodnim festivalima, kao i velik broj pojedinačnih nagrada ovu predstavu svrstava u najnagrađivanije predstave GKM-a Vitez. Predstava je igrana više od 30 puta.

Svastike su predstava o ratu bez pušaka, granata i sličnih naprava namijenjenih za ubijanje. Tu i tamo proleti koja krpa, koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od krpe. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove „dom” i ima svega nekoliko stanovnika. Publika ima priliku pratiti zanimljivu priču i vidjeti zanimljive strategije za osvajanje teritorije. Četiri, a možda i pet žena protiv dva muškarca pokušavaju dobiti potpunu kontrolu nad protivnikom u obiteljskom domu, što dovodi do niza komičnih situacija.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Milena Bertović, Elena Stojak i Franko Bralo. Predstavu je režirala Mirna Matković.

Prethodni članakNK Vitez domaće susrete igra na Gradskom stadionu u Vitezu, u subotu gostuje Krupa
Sljedeći članakBiH pogađa najjači toplotni val u posljednjih 20 godina