GKM Vitez i “Svastike” oduševili u Orašju

U kalendar ovogodišnjih kulturnih aktivnosti, Centar za kulturu Orašje upisao je i subotnji premijerni nastup GKM iz Viteza. U punoj kino-dvorani  izveli su popularnu predstavu „Svastike“, pri čemu je mlada glumačka ekipa oduševila ljubitelje kazališne umjetnosti u Orašju te su „ohrabreni“ reakcijom gledatelja i ukazanim gostoprimstvom, najavili svoj ponovni dolazak.

“Želim se zahvaliti našim dragim domaćinima, prije svih ravnateljici Centra za kulturu Orašje, Mandici Živković, na iznimnom gostoprimstvu, divno nam je bilo proteklog vikenda. Zbilja je bilo zadovoljstvo nastupiti pred publikom u Orašju, čija je reakcija na predstavu bila odlična. Nadamo se i veselimo ponovnom nastupu u Orašju, a vjerujem da će to biti s predstavom “Šmizle” ili “Don Quijote”, koje su također odlično prihvaćene kod publike. Ovim putem svim kazalištarcima, kao i ljubiteljima kazališne umjetnosti želim čestitati Svjetski dan kazališta”, kazao je nakon povratka u Vitez Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Zadovoljstvo odzivom i reakcijama publike nije skrivala ni v.d. ravnateljice Centra za kulturu Orašje Mandica Živković, koja je istaknula kako je predstava organizirana u povodu Svjetskog Dana kazališta, koji se obilježava danas.

“Svastike su oduševile našu publiku, jako sam sretna što smo napokon uspjeli ugostiti članove Gradskog kazališta mladih Vitez, tim više što je ovo i njihov premijerni nastup u Orašju. Nadam se da ćemo uskoro imati priliku gledati još poneku predstavu iz kazališne radionice GKM-a Vitez, a svakako da su uvijek dobrodošli u Orašje”, kazala je Mandica Živković, v.d. ravnateljice Centra za kulturu Orašje Mandica Živković.

Gradsko kazalište mladih Vitez tako je bogatoj kazališnoj mapi svojih nastupa dodalo i Orašje, a ako je suditi prema reakciji publike, sasvim sigurno će uskoro ponovno nastupiti u Posavini.