GKM Vitez s predstavom ‘Pipov tajni prolaz’ na završnici 11. FSDS BiH

Jedanaesti festival srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine počinje 22. travnja, uz sudjelovanje sedamnaest predstava, koje je odabrao selektor festival Hamica Nametak, redatelj iz Mostara.

Šesti put uzastopno plasman na završnicu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva izborili su članovi Gradskog kazališta mladih Vitez. Ovoga puta mladi viteški glumci predstavit će se predstavom “Pipov tajni prolaz”, koja će u Konjicu biti izvedena u srijedu, 24. travnja, s početkom u 21,00 sat.

Festival se otvara predstavom “Triptihon za Godoa”, autora Samuela Becketa u režiji Gordana Vasića, a u izvođenju učenika Gimnazije “Jovan Dućić” iz Doboja.

Ostali sudionici festivala, među kojima i naše Gradsko kazalište mladih Vitez, dolaze iz Bugojna, Tuzle, Visokog, Zenice, Trebinja, Ljubuškog, Viteza, Sarajeva, Tešnja, Bihaća, Konjica i Čelića.

Ocjenjivački sud sačinjavaju Hamica Nametak, Maja Zećo i Igor Vidačković. Dodjela nagrada i svečanost zatvaranja festivala održat će se u subotu 27. travnja 2013. godine.