GKM Vitez s predstavom ‘Čudnovate zgode šegrta Hlapića’ na međunarodnom festivalu u Belom Manastiru

Gradsko kazalište mladih “Vitez” i ovoga vikenda ide na put. Ovoga puta odredište je Beli Manastir, a jedna od najmlađih grupa GKM Vitez nastupit će na 1. Međunarodnom dječjem kazališnom festivalu “Beli Manastir 2012.”, s predstavom “Čudnovate zgode šegrta Hlapića.

U ovoj predstavi igraju mladi glumci, starosti od 9 do 14 godina, Gradskog kazališta mladih “Vitez”: Leona Blaž, Berna Mišković, Mirna Matković, Ivona Matošević, Petra Radoš, Dunja Jezeraškić, Petra Filipović, Ana Pavlić, Ana Maros, Antonela Lukić, Karla Buhić, Ana Krišto.

U organizaciji Centra za kulturu grada Belog Manastira, Gradskog kazališta Beli Manastir i udruge Alerga iz Belog Manastira čitav tjedan će se održavati kazališne predstave za djecu u sklopu 1. Međunarodnog dječjeg kazališnog festivala.

Podsjetimo kako su Gradsko kazalište mladih Vitez i Gradsko kazalište Beli Manastir koncem studenog prošle godine potpisali sporazum, odnosno povelju o trajnoj međunarodnoj kulturnoj i prijateljskoj suradnji s ciljem napretka i razvitka kulture. Uz nazočnost gradonačelnika Belog Manastira Ivana Doboša i njegovog zamjenika Predraga Stojanovića, međunarodni sporazum, odnosno povelju potpisali su predsjednici GKM Vitez i GK Beli Manastir Ivan Sajević i Daniela Taslidžić Herman.

O predstavi: Hlapić je bio dječak koji je radio kao šegrt kod majstora Mrkonje i njegove žene. Majstor se prema njemu nije lijepo odnosio, pa je Hlapić odlučio otići. Na svom putu 6 dana i 7 noći, upoznao je mnogo zanimljivih ljudi i životinja, a i zaljubio se u Gitu, djevojčicu koja je tražila svoje roditelje. Upoznao je i starog štakora koji je sa svojim prijateljem krao po selu, a Hlapiću već prvu noć ukrao čizmice. Na kraju putovanja, Hlapić je odveo Gitu svojoj kući, majstoru i majstorici, za koje se na kraju saznalo da su Gitini pravi roditelji.

Fotografija: Filip Šarić
Grafička priprema: Borislav Sučić
Glazba i svjetlo: Slaven Čalić
Redateljica: Anja Stipinović
Izvršni producent: Ivan Sajević

{gallery}kultura/hlapic_bm12{/gallery}