GKM Vitez prvo u BiH odigralo predstavu nakon prestanka zabrane rada, 40 posjetitelja gledalo “Čistačice”

Gradsko kazalište mladih Vitez je prvo u BiH koje odigralo predstavu, nakon dvomjesečne stanke zbog pandemije koronavirusa.

Naime, nakon što je Federalni stožer civilne zaštite donio odluku kojom od jučer prestaje zabrana rada kazališta, galerija, kina i drugih kulturnih institucija iz Gradskog kazališta mladih Vitez su odlučili odmah istu noć, u petak 15. svibnja, odigrati predstavu “Čistačice” u Kazališnoj dvorani Vitez. S obzirom na donesenu novu dopunjenu naredbu, s primjenom do 30.5, kojom se dopušta javno okupljanje u zatvorenom prostoru uz osiguranje 10 metara četvornih prostora po osobi i poštivanje epidemioloških mjera, predstavu je sinoć gledalo 40 osoba.

Vrijedi istaknuti kako su se posjetitelji pridržavali propisanih epidemioloških mjera, zbog vlastite, ali i sigurnosti svih ostalih.

“Jako smo sretni zbog sinoćnje predstave. Želja je bila pokazati kako je kultura živa i živjet će. Iako i inače na marginama, što je u doba pandemije još izraženije, dok je svijeta, bit će i kulture. Mi smo i tijekom protekla dva mjeseca bili vrlo aktivni. Uz kampanju Ostani doma – Doma je najljepše”, kontinuirano smo radili probe preko interneta te dodatno animirali više od stotinu naših članova kako bi što spremniji dočekali dopuštenje za rad kazališta. Presretni smo zbog ponovnog susreta s našom publikom, a i iznimno ponosni na našu kazališnu obitelj i kazalište koje je izraslo u istinsku kulturnu instituciju, čemu svjedoči i spremnost na igranje predstave odmah prvu večer nakon dvomjesečne zabrane rada”, kazao je za medije Ivan Sajević, voditelj GKM-a Vitez.

Viteško kazalište pokazalo je još jednom kako je ponajbolje amatersko u BiH, a igranje predstave prve večeri nakon dopuštenja za ponovni rada te iskren, gromoglasan i dugotrajan pljesak publike u Vitezu najbolja je potvrda za to.

Prethodni članakFBiH: Tijekom protekla 24 sata testirana 874 uzorka, tri pozitivna, jedan iz ŽSB
Sljedeći članakKoje mjere zabrane prestaju važiti od sutra, a koje su i dalje na snazi