GKM Vitez proteklog vikenda nastupio u Dječjem domu “Maestral” u Splitu

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog je vikenda boravilo u Kaštelima i Splitu. Uz razgovore i planiranje detalja oko nastavka suradnje između GKM-a Vitez i KUD-a Karol Wojtyla, mladi viteški kazalištarci posjetili su i Dječju dom „Maestral“ u Splitu, gdje su izveli svoju uspješnu predstavu „Lova iz snova“. Prigodne igrokaze uprizorili su i mladi i talentirani članovi KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca, a vrijedi istaknuti kako se sve održalo uz potporu Savjeta mladih Grada Kaštela.

„Hvala predsjedniku viteškog kazališta Ivanu Sajeviću, predsjednici „Karola Wojtyle“ Ani Kurbaši i dragoj Doris Grgurin te predsjednici Savjeta mladih Andrei Barać. Osim čudesne igre sa Svetim Nikolom i podjele darova, uživali smo gledajući viteške mlade glumce u urnebesnoj predstavi „Lova iz snova“. Pljesak su dobili i Wojtylini mladi glumci za svoja dva igrokaza „Adventske šeprtlje“ i „Hajduk i Dinamo – to ti je isto“. Radujemo se budućim susretima“, poručila je Jelena Burazin, ravnateljica Dječjeg doma „Maestral“.

Divna energija mladih glumaca iz Viteza i Kaštela prenijela se i na publiku, a ponajviše su bili oduševljeni upravo štičenici „Maestrala“. Nakon predstave i igrokaza u Maestralu se pojavio i sveti Nikola, koji je darivao one najmlađe, a nakon toga je uslijedilo nezaboravno druženje između glumaca i publike.

Večer druženja je završila domjenkom i zajedničkim igrama, nakon čega su se Vitežani zaputili natrag u svoj grad, uz obećanje kako će se čim prije vratiti s novom predstavom. „Prekrasno nam je bilo, teško je opisati našu sreću riječima. Hvala dragoj Jeleni, ali i svima u maestralu, na divnom prijamu i tolikoj količini ljubavi koju su nam pružili. Zbilja su ustanova koja pruža dom i sigurnost djeci, ali i povjerenje i ljubav. Radujemo se čim prije ponovno doći. Hvala i našim prijateljima iz Karola Wojtyle, dragoj Ani i Doris, ali i Andrei i Savjetu mladih grada Kaštela“, poručio je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.