GKM Vitez predstavom “Put po svijetu” nastupio na 10. Aplauz festu u Banja Luci

Gradsko kazalište mladih Vitez proteklog je tjedna nastupilo u Banja Luci, na 10. Aplauz festu koji organizira DIS teatar.

Ovaj revijalni festival okupio je kazališne skupine iz Viteza, Bugojna, Mostara i Banja Luke, a GKM-ovci su odigrali predstavu “Put po svijetu”.

Oko 50 minuta neprestane avanture i smijeha jako ih je zabavilo, što se moglo vidjeti po tomu kako su glumački ansambl nagradili gromoglasnim pljeskom.

Predstava “Put po svijetu” zanimljiva je igrarija nastala pod “užarenim čekićem” viteških kazalištaraca. Vodi nas u svijet gdje samo dječja mašta može doći i gdje je sve moguće – pa i to da se čitava planeta proputuje na malom zelenom romobilu. Mnoštvo pjesme, plesa, igre ima jednu svrhu – stvoriti četiri najbolja prijatelja, a njihovo prijateljstvo učiniti nezaboravnom životnom avanturom.

Na sceni se igraju Bruno Grebenar, Nikola Matković, Marko Mirković i Ana Gabrić. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Todeta Nikoletića. Tehnička potpora je Minela Salkić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić.