GKM Vitez predstavom “Lude sedamdesete” večeras nastupa u Retkovcima

Gradsko kazalište mladih Vitez i ove godine nastupa na kazališnoj smotri u Retkovcima. Ovoga puta glumačka ekipa iz Viteza nastupit će predstavom “Lude sedamdesete”, u režiji Brune Grebenara, a po tekstu Ane Dragozet.

Priča je ovo o četiri žene u staračkom domu i njegovateljici koja se brine o njima. Što se događa s te četiri žene koje su “osuđene” da svoje posljednje dane provedu u staračkom domu? Što biva s pojedincima koji se nalaze na marginama društva?

U predstavi igraju: Berna Mišković, Antonela Lukić, Marija Gudelj, Ivona Matošević i Elena Stojak. Tekst potpisuje Ana Dragozet, režiju Bruno Grebenar, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

“Ovo nije epitaf za umrle, ovo je oda živima. Predstava je svojevrsno slavlje života svih nas, a posebno života četiri „mlade starice“. Stare po rodnom listu, ali mlade duhom. To što su ostarjele ne mora značiti da svaki dan ne trebaju pokušavati napraviti novi korak u život, a da se pritom ne koriste štapom. Starost nije etiketa, starost je vrlina”, o predstavi je kazao redatelj Bruno Grebenar.