GKM Vitez predstavom “Lov na želju” večeras nastupa u Žepču

Gradsko kazalište mladih Vitez večeras nastupa u Žepču, na 4. Međunarodnom kazališnom festivalu, koji je revijalnog karaktera. Viteški kazalištarci publici će se predstaviti predstavom “Lov na želju”, koja je redateljski, ali i autorski prvijenac multitalentirane osamnaestogodišnje članice GKM-a Vitez, Matea Bošnjak.

Predstava se igra večeras u Domu kulture Žepče, a ulaz je besplatan.

Radnja predstave smještena je u bezvremenskoj Utopiji kojom su vladali brojni kraljevi. Utopija bi postala Zlotopija kada bi njome vladali zli, sebični,podli kraljevi i kraljice kao što je bio Edvard kojega je kaznila vila Utopius zbog njegove mračne vladavine. Nekoliko stoljeća kasnije vještica Gordana i njezina sestra Finkulis se bore za prijestolje, ali podmuklija Gordana baca kletvu na pravog prijestolonasljednika Rexiliusa II. i pretvara ga u zvijer koja završi u cirkusu, čiji je vlasnik cirkusant Tvrdi. Kraljici Gordani nestaju čarobne moći i njeznin sluga Vile joj predlaže “lov na želju” u ukletu pećinu, u kojoj kažnjeni kralj Edvard ispunjava želju osobi dobra srca. Vile u radnju upliće plesačicu Maju koja ima dobro srce i njezina prijatelja cirkusanta Rexa.

Svi likovi su podijeljeni na dvije strane dobra i zla, koji se do samog kraja predstave bore za Utopiju i Zlotopiju. Događaju se paralelne radnje čvrsto povezane, što se otkriva na samom kraju u ukletoj pećini, gdje želja postaje ključ povratka Utopije.

U predstavi igraju: Sara Šantić, Leona Blaž, Minela Salkić, Franko Bralo, Filip Križanac, Sunčica Strukar, Nikola Lujić i Monika Maros. Tekst i režiju potpisuje Matea Bošnjak, a izvršni producent je Ivan Sajević.

Prethodni članakEkipa Ecos Romari osvojila odlično drugo mjesto na Chengdu Challengeru u Kini
Sljedeći članak14 godina postojanja ABF centra u Busovači