GKM Vitez nastupio na 1. Festivalu dječjeg teatra u Kalesiji s predstavom “Trnoružica i hrabri vitez”

GKM Vitez - Trnoružica i hrabri vitez

Gradsko kazalište mladih Vitez početkom ovoga tjedna nastupilo je na 1. Festivalu dječjeg teatra u Kalesiji. Mladi viteški kazalištarci publici su se predstavili kazališnim komadom “Trnoružica i hrabri vitez”, autora Save Škobića, a u režiji Ivone Matošević.

Riječ je o kazališnom komadu koji je namijenjen dječjem uzrastu. Radi se o bezvremenskoj ljubavnoj priči, u kojoj dobro ponovno pobjeđuje zlo. Radnja predstave smještena je u davno vrijeme, prije nekoliko stotina godina.

Ovaj kazališni festival, revijalnog karaktera, imao je za cilj promociju i osnaživanje kazališne umjetnosti kod djece, a organizatori, Art centra “Ankata”, učinili su maksimalne napore kako bi ispunili očekivanja gostiju i publike, u čemu su apsolutno uspjeli.

“Zbilja nam je bilo prekrasno. Hvala našim divnim domaćinima na iznimnom gostoprimstvu, istinski smo uživali. Nadamo se da smo bili dobri gosti i veselimo se novim susretima”, kazala je nakon povratka u Vitez Ivona Matošević.

Uz članove GKM-a Vitez i domaćine iz Art centra “Ankata” u Kalesiji su nastupili i mladi kazalištarci iz Orašja i Kaknja.

U predstavi “Trnoružica i hrabri vitez” igraju: Jelena Petrović, Gloria Stojak, Maria Nedić, Anđela Đotlo, Katarina Petrović, Marina Matijanić, Petra Pavlović, Maria Biljaka, Nina Ikić, Ivana Stojak, Katja Bošnjak, Nikolina Kolak, Ognjen Stojak, Emin Šahadan i Ivona Matošević. Asistentica režije je Monika Maros, a izvršni producent Ivan Sajević.