GKM Vitez i Vitez.info: Sretan rođendan našem Vitezu uz premijeru naše prve predstave “Pepeljuga” (VIDEO)

Gradsko kazalište mladih Vitez i portal Vitez.info svim Vitežankama i Vitežanima žele čestitati Dan općine Vitez na sebi svojstven način. Tijekom proteklih godina GKM Vitez redovito je na 28. travnja izvodilo svoje premijere, koje su kasnije postajale dio povijesti. Zbog trenutne zabrane rada kazališta, iz GKM-a Vitez su odlučili u suradnji s portalom Vitez.info pokloniti jednu premijeru, koja je dio povijesti i povijesna na svaki način. Riječ je o prvoj predstavi u povijesti viteškog kazališta, premijeri predstave “Pepeljuga”.

Nedjelja, 10. prosinca 2006. godine zauvijek će ostati upisana u povijesti Viteza. Tada Dječje, a uskoro Gradsko kazalište mladih Vitez, koje je dugi niz godina djelovalo kao dio Udruge mladih “Enter”, izvelo je svoju prvu predstavu. Uz Enter, značajnu potporu u začetku rada kazališta pružala je i Radio postaja Vitez.

Premijerni nastup viteški kazalištarci imali su u tadašnjoj Kino, a sada Kazališnoj dvorani Vitez, a viteškoj publici predstavili su se predstavom ”Pepeljuga”.

U predstavi ”Pepeljuga” igrali su: Slaven Čalić, Ana Gabrić, Dunja Glušica, Sanja Međugorac, Marko Mirković, Maja Mišković, Mirna Mišković, Marko Mlakić, Luka Pejović, Petar Pejović, Iva Pezić, Stjepan Rajić, Anja Stipinović, Daniel Šakić, Nataša Todorović, Nikolina Žabić i Bruno Grebenar. Predstavu je režirala Vildana Kalčo, a izvršni producent bio je utemeljitelj i voditelj kazališta, Ivan Sajević.

Predstava ukupno traje 35 minuta i prilikom pretpremijere i premijere naišla je na odličan prijem kod publike u Vitezu.

Nakon ove predstave uslijedio je cijeli niz novih kazališnih uradaka, kojima su viteški kazalištarci postali kulturni brend Viteza i Središnje Bosne.

Naravno, ovo je još jedna u nizu aktivnosti koje provodimo i u sklopu naše Društvene kampanje “Ostani doma – Doma je najljepše”! <3