GKM Vitez i Udruga “Uzor” započeli s radom na prvoj predstavi u Busovači, na audiciji četrnaest mladih glumaca

Nakon što su prvotno organizirali Ljetnu školu glume u Busovači, Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga „Uzor“, organizirali su audiciju za prijem članova u glumačku skupinu koja će raditi na svojoj prvoj predstavi u produkciji ovih organizacija.

Audicija je prošla i više nego uspješno, pojavilo se ukupno 14 mladih, među kojima i velik dio polaznika Ljetne škole glume. Također, prema najavama ova brojka bi uskoro mogla biti i nešto veća. Glumački ansambl u ovom trenutku čine Nera Akrap, Bojana Bošnjak, Dunja Milinović, Ajna Kurtodža, Klara Vujica, Daria Znahor, Iva Subašić, Nadine Vuleta, Doris Ćosić, Katarina Laštro, Mia Vujica, Patricija Ćosić, Klara Čondra i Vedran Batinić.

„Kako smo i ranije najavili, nakon Ljetne škole glume idemo s realizacijom prve predstave, a dugoročno nam je želja utemeljiti kazalište u Busovači. Vjerujemo da ćemo zajedničkim snagama GKM-a Vitez i Udruge Uzor u toj nakani i uspjeti, a nakon toga ćemo nastaviti savjetodavno i na svaki drugi način pratiti i nadzirati daljnji razvitak bratskog nam kazališta“, istaknuo je Ivan Sajević, utemeljitelj i voditelj GKM Vitez.

Režiju prve predstave potpisat će član GKM Vitez i profesionalni glumac, Marko Mirković.

„Jako sam sretan i uzbuđen zbog nastavka rada i pripremanju nove predstave. Jedan dio ekipe sam upoznao preko ljeta, a sudeći prema audiciji radi se o vrlo talentiranoj skupini mladih ljudi. Želja nam je do ožujka ili travnja sljedeće godine imati spremnu premijeru“, kazao je Marko Mirković

„Presretan sam što idemo u tom pravcu da i Busovača dobije svoje kazalište. Zahvaljujući našim prijateljima iz GKM-a “Vitez” uspjeli smo organizirati nekoliko kazališnih aktivnosti ove godine u našem gradu, a kruna uspješne godine i suradnje jest 14 mladih kazalištaraca u Busovači koji kreću s radom na predstavi, koja će svoju premijeru imati na proljeće iduće godine“, zaključio je Dario Plavčić, predsjednik Udruge „Uzor“.