GKM Vitez i Udruga “UZOR” započeli Ljetnu školu glume “Busovača 2019”

U organizaciji udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih “Vitez”, u srijedu je, 24. srpnja, u Busovači započela “Ljetna škola glume Busovača 2019”. Prijavilo se ukupno 14 zainteresiranih, a probe i radionice će se održavati nekoliko puta tjedno.

Ljetnu školu glume vodi diplomirani glumac i član GKM-a Vitez Marko Mirković koji nije krio oduševljenje zbog početka Ljetne škole glume: „Iznimno sam sretan, jer osjećam da je ovo jedan novi početak u kojem ćemo ujediniti snage, dobro se zaigrati i ponuditi kulturno umjetnički doživljaj publici“, kazao je profesionalni glumac Marko Mirković, voditelj Ljetne škole glume i član GKM Vitez.

Utemeljitelj i voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević u izjavi za grad-busovaca.com portal kazao je: „Raduje me što smo započeli pričati još jednu prekrasnu priču. Neizmjerno sam sretan što smo u partnerstvu s Udrugom „Uzor“ pokrenuli Ljetnu školu glume, a iskreno vjerujem kako će biti interesa da u rujnu započnemo i s radom na predstavi. Dugoročno vjerujem kako ćemo uspjeti stvoriti temelje da Busovača dobije svoje prvo kazalište“.

Novi termin kazališnih radionica u okviru Ljetne škole glume je u subotu, 27. 7. 2019. godine, u 14 sati, u dvorani kina Theatre u Busovači.

Iz udruge UZOR Busovača pozvali su i sve druge zainteresirane koji nisu uspjeli doći na prvu probu da to učine u subotu te su uputili zahvalu Gradskoj knjižnici Busovača i kinu Theatre na ustupljenim prostorijama za rad.