GKM Vitez i “Svastike” ovoga vikenda na 29. smotri kazališnog stvaralaštva u Retkovcima

Gradsko kazalište mladih Vitez ovoga vikenda nastupiit će na 29. smotri kazališnog stvaralaštva Vukovarsko-srijemske županije u Retkovcima. Ova vrijedna kazališna smotra održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. 

U bogatom kazališnom programu viteški glumci izvesti će svoju iznimno uspješnu predstavu “Svastike”.

Svastike su predstava o ratu bez pušaka, granata i sličnih naprava na­mije­njenih za ubijanje. Tu i tamo proleti koja krpa, koja ima za cilj pogoditi nekoga, ali ništa strašnije od krpe. Ovdje je riječ o ratu u kući, o borbi za vlast nad kraljevstvom koje se zove „dom” i ima svega nekoliko stanovnika. Publika ima priliku pratiti zanimljivu priču i vidjeti zanimljive strategije za osvajanje terito­rije. Četiri žene protiv dva muškarca pokušavaju dobiti potpunu kontrolu nad protivnikom u obiteljskom domu, što dovodi do niza komičnih situacija.

U predstavi “Svastike” igraju: Matea Bošnjak, Ivan Sajević, Paula Grebenar, Marin Maros, Marija Gudelj, Anđela Mišković, Paula Radić i Ivona Matošević. Autor teksta je Savo Škobić, a redateljica Mirna Matković.

Predstava je na rasporedu u subotu, 4. veljače s početkom u 19,00 sati u Hrvatskom domu u Retkovcima.

Prethodni članakZapočinje upis novih članova u školu rukometa RK “Vitez”
Sljedeći članakDavis Cup: Danas u Zenici počinje meč BiH – Poljska