GKM Vitez i “Svastike” oduševili na otvaranju 4. FPS “Novogradska scena 2016”

Hit komedija “Svastike” Gradskog kazališta mladih Vitez proteklog je vikenda otvorila 4. FPS „Novogradska scena 2016“ u Novom Gradu. Predstava je kao i svaki puta do sada odlično prihvaćena od strane publike, pobravši simpatije, ali i gromoglasan pljesak u Novom Gradu. Još jednom su mladi glumci iz Viteza odigrali iznimno svoje uloge te predstavili svoje kazalište, ali i Vitez u najboljem mogućem svjetlu.

Festival je otvorio zamjenik načelnika općine Novi Grad, Zoran Starčević, koji je rekao da je u ovoj opštini tokom ljeta organizovano dosta kulturnih i sportskih manifestacija povodom Petrovdana, Dana opštine.

Izvršni direktor teatra “Scena” Srećko Marčeta izjavio je da će ove godine predstave ocjenjivati tročlani žiri koji čine Sanja Šević, Željko Kasap i Adnan Rešić, a da se festival u Novom Gradu održava uz podršku opštine i Kulturno-obrazovnog centra.

Prema programu festivala, Studentsko pozorište Banjaluka izvest će predstavu “Dvanast zvjezdica”, DIS teatar Banjaluka komediju “Intimo”, Teatar mladih Bihać triler “Nada iz ormara”, Dramska scena SPKD Prosvjeta Prnjavor predstavu “Umreži me nježno”. Bit će održano i večer poezije pod nazivom “Večer pokraj Une” u organizaciji teatra “Scena”, a zatim u revijalnom dijelu Festivala predstava dramskog lutkarskog studija “Zvončica” Novi Grad “Nevolje groznog Gaše”. Dramski studio “Maske” Kostajnica izvesti će komediju “Aplauz molim”, a festival će biti završen 16. kolovoza proglašenjem pobjednika i monodramom Srećka Marčete “Strajilo Grmečlija”, koja će biti izvedena 48. put.

Iz GKM-a Vitez uputili su zahvalu domaćinima na izvrsnom gostoprimstvu, kako iz Teatra “Scena” i Kulturno-obrazovnog centra, tako i Kampa na Uni, obitelji Babić, gdje su i ove godine bili smješteni i uživali u ljepotama prirode.

Foto: Filip Šarić

Prethodni članakFantastičan uspjeh Vitežana: Ecos-Romari među 4 najbolje Streetball ekipe u Europi, Palavra najbolji strijelac!
Sljedeći članakLakša prometna nesreća u Staroj Biloj