GKM Vitez i Šmizle večeras u Travniku

Gradsko kazalište mladih Vitez večeras će u Travniku izvesti svoju hit predstavu “Šmizle”. Popularne Šmizle predstavit će se publici u okviru manifestacije “Travničke pozorišne svečanosti” TPS 2016. 

Nakon dužeg niza godina, travničko kazalište ponovo pokreće ovu manifestaciju.

“Entuzijazam nekolicine iskusnih članova i mlade garde koja trenutno djeluje u Pozorištu je uzelo kao osnovni cilj da travničkoj publici, pored našeg, predstavimo dramsko stvaralaštvo drugih, te da se u proljetnim mjesecima u Travniku odvija nova kulturna manifestacija. Svjesni smo da u ovom trenutku ne dolaze u obzir megalomanski projekti, ali ništa manji projekat nije ugostiti dramske ansamble koji djeluju na području SBK/KSB. Ovo će biti i prilika uspostavljanju novih prijateljstava, dramsku umjetnost približiti mladim sugrađanima, djeci i omladini bilo da se radi o aktivnim ili pasivnim učesnicima – publika. Prilog tome je i činjenica da naš grad treba da ima što više kulturnih događaja, pogotovo kad želimo da budemo kulturni i turistički centar našeg Kantona”, navode iz pozorište Travnik.

Predstavu “Šmizle” GKM-a Vitez, publika u Travniku imati će priliku pogledati večeras, utorak 29. ožujka, u Centru za kulturu Općine Travnik, s početkom u 19,30 sati.

GKM Vitez i Šmizle nastupiti će 10. travnja u Tomislavgradu, u okviru programa Hrvatsko proljeće Središnje Bosne, te 15. travnja u Kiseljaku, gdje će nastupiti u humanitarne svrhe.

Prethodni članakSamostan i župa Guča Gora: Mjesto duboke vjere i mira o kojem su pisali Andrić, Jukić…
Sljedeći članakStudenti Fakulteta pravnih nauka besplatno savjetovali građane