GKM Vitez i “Šmizle” uskoro u Zagrebu

Gradsko kazalište mladih Vitez i ove će godine biti dio tradicionalne humanitarne akcije Foruma mladih UHBIH Prsten „Mladi mladima“. Nema dileme kako će i ovoga puta publika u Zagrebu pohrliti u kazalište, kako bi vidjeli jednu od najuspješnijih predstava vrhunskog GKM-a Vitez. 

“Mladi glumci predstavit će nam svoju najnoviju uspješnicu , predstavu „Šmizle“, s kojom su osvojili publiku širom BiH i Hrvatske”, poručuju iz Foruma mladih Udruge Hrvata Bosne i Hercegovine “Prsten”. 

Predstava “Šmizle” već petu godinu puni kazališne dvorane gdje god se izvede, a nema sumnje kako će tako biti i ovoga puta u Zagrebu. Osim što će biti u prilici pogledati odličnu predstavu, publika će pomoći i ovaj hvale vrijedni projekt. Naime, sva sredstva prikupljena prodajom ulaznica bit će iskorištena za tradicionalnu božićnu akciju Foruma mladih „Mladi mladima“ čiji je cilj prikupljanje sredstava za napuštenu djecu i djecu s posebnim potrebama u domovima u Bosni i Hercegovini.

O predstavi “Šmizle”:
„Već smo dobro zagazili u 21. stoljeće, ali da je prošli vijek tako blizu, svakodnevno nas napominju kojekakvi predmeti, ljudi i pojave. Tako i ovdje, šest žena iz prošlog vijeka u „kafani“ od prije 30 godina, pjesmom i plesom odluče promijeniti način življenja, odluče ne biti podsjetnica na prošlo vrijeme i biti moderne žene koje nemaju muževe, nemaju auto, kućnog ljubimca niti talenta, ali imaju BEND i jedni druge.“ – kaže najava predstave.

Radnja je smještena u lokal “Mali raj”, staru kafanu na rubu propasti čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osnuje ženski bend. Tada počinju zaplet i glavna zabava za gledatelje, šest potpuno različitih tipova i karaktera – od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke. Ove suprotnosti dovode do mnoštva komičnih situacija, osvježavajućih i inovativnih šala.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Ove godine Forum mladih odlučio je u sklopu akcije dovesti djecu iz ustanove za prihvat i odgoj djece “Mala škola” u Varešu na najljepši advent u Europi, u Zagreb te s njima podijeliti adventsku čaroliju i razveseliti ih u predbožićno vrijeme. Djeca će boravti u Zagrebo do 7. do 9. prosinca te će bti prisutni i na predstavi.

Ukoliko volite bosanskohercegovački humor, kazalište i želite pomoći nezbrinutoj djeci i djeci s poteškoćama u razvoju smještenim u domovima u Bosni i Hercegovini ovo je izvrsna prilika da ispunite te želje! Dođite u kinodvoranu Studentskog ccentra u Zagrebu, Savska 25 i ispunite svoj petak smijehom do suza i odličnim osjećajem da ste nekome uljepšali božićne blagdane!

Ulaznice možete kupiti u prostorijama UBH Prsten svaki dan od 11 do 19 sati ili na dan predstave ispred kinodvorane, po cijenama od 20 kn za studente i učenike i 40 kn za ostale. Rezervacije vaših ulaznica, koje možete podići prije predstave, možete izvršiti na mail forum.mladih@udruga-prsten.hr ili na broj 00 385 1 6133 788