GKM Vitez i “Šmizle” osvojili publiku i u Tomislavgradu

Gradsko kazalište mladih Vitez sa svojom višenagrađivanom predstavom “Šmizle” osvojilo je i publiku u Tomislavgradu. Šmizle su sinoć oduševile više od stotinu posjetitelja u kazališnoj dvorani u Tomislavgradu, gdje je GKM Vitez nastupilo u sklopu programa Hrvatsko proljeće Središnje Bosne. 

Brojna publika je tijekom cijele predstave burnim pljeskom nagrađivala izvrsnu igru viteških kazalištaraca, a na koncu predstave dugotrajnim pljeskom Šmizle nekoliko puta vraćala na scenu.

Nastup GKM-a Vitez otvorio je i pitanje moguće kulturne suradnje između Viteza i Tomislavgrada, a kako je kazano izvjesno je da će do kvalitetnijeg kontakta i nekih zajedničkih projekata uskoro i doći.

U predstavi su nastupili Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Organizator Hrvatskog proljeća Središnje Bosne je Županijski odbor Mladeži HDZ BiH Županije Središnja Bosna. Koordinatorice ovog projekta koji se treću godinu zaredom održava u deset općina ŽSB (plus Žepče i ove godine Tomislavgrad) su Gloria Lujanović i Irena Mrnjavac.