GKM Vitez i Šmizle nastavljaju oduševljavati publiku

Proteklog vikenda je u sali Doma kulture u Kaknju održana predstava Gradskog kazališta mladih Vitez, “Šmizle-ženski bend”, koja je ostavila izvanredan utisak na publiku. Riječ je o jednoj izuzetno duhovitoj i zreloj predstavi sa snažnom feminističkom notom, za jedno amatersko kazalište iz Bosne i Hercegovine, sa veoma talentiranim i usklađenim ansamblom, koji na gostovanja ide bez ekipe iza scene, što njihovu izvedbu čini još impresivnijom.

U predstavi glume Berna Mišković, Ana Maros, Mirna Matković, Ivona Matošević, Franka Matić, Antonela Lukić, Lorena Lukić i Petar Pejović. Autor teksta je Miroljub Nedović, režiju i adaptaciju potpisuje Bruno Grebenar. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić, a izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Žaliti mogu svi koji večeras nisu prisustvovali na predstavi, a oni koji su ipak došli mogli su salu Doma kulture napustiti zadovoljni, jer je riječ o jednoj izuzetno duhovitoj predstavi sa snažnom feminističkom notom.

Radnja predstave je smještena u lokal “Mali raj”, staru kafanu na ivici propasti čija se vlasnica odlučuje da zajedno sa svojom kumom osnuje ženski bend. Tada počinju zaplet i glavna zabava za gledaoce, šest potpuno različitih tipova i karaktera – od bivše robijašice do kafanske pjevačice, od trostruko razvedene žene do samohrane majke dvoje djece, od zlostavljane supruge do mlade, urbane djevojke. Ove suprotnosti dovode do mnoštva komičnih situacija, osvježavajućih i inovativnih šala.

Kakanjska publika je dobro prihvatila predstavu, što se vidjelo po gromoglasnom i dugotrajnom aplauzu.