GKM Vitez i “Lov na želju” večeras na 16. FSDS BiH u Konjicu

Gradsko kazalište mladih Vitez večeras nastupa na 16. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva Bosne i Hercegovine, koji se već tradicionalno održava u Konjicu. Mladi viteški kazalištarci nekoliko puta su bili pobjednici ove smotre, a ove godine će nastupiti predstavom „Lov na želju“, koja je proteklog vikenda oduševila publiku na premijeru u krcatoj kazališnoj dvorani u Vitezu.

Predstava je za sve generacije, zanimljiva je kako mlađoj, tako i zrelijoj publici, a gledatelje vodi i upoznaje ih s čarobnim svijetom Utopije i Zlotopije.

U predstavi igraju: Stela Šušnja, Leona Blaž, Minela Salkić, Franko Bralo, Filip Križanac, Sunčica Strukar, Nikola Lujić, Monika Maros. Tekst i režiju potpisuje Matea Bošnjak, izvršni producent je Ivan Sajević. Na tehnici su Ivana Lukić i Sara Šantić, grafičku pripremu potpisuje Borislav Sučić, a fotografiju Filip Šarić i Nataša Krišto.

Radnja predstave “Lov na želju” smještena je u bezvremenskoj Utopiji kojom su vladali brojni kraljevi.Utopija bi postala Zlotopija kada bi njome vladali zli, sebični,podli kraljevi i kraljice kao što je bio Edvard kojega je kaznila vila Utopius zbog njegove mračne vladavine. Nekoliko stoljeća kasnije vještica Gordana i njezina sestra Finkulis se bore za prijestolje, ali podmuklija Gordana baca kletvu na pravog prijestolonasljednika Rexiliusa II. i pretvara ga u zvijer koja završi u cirkusu, čiji je vlasnik cirkusant Tvrdi.

Kraljici Gordani nestaju čarobne moći i njeznin sluga Vile joj predlaže “lov na želju” u ukletu pećinu, u kojoj kažnjeni kralj Edvard ispunjava želju osobi dobra srca. Vile u radnju upliće plesačicu Maju koja ima dobro srce i njezina prijatelja cirkusanta Rexa. Svi likovi su podijeljeni na dvije strane dobra i zla, koji se do samog kraja predstave bore za Utopiju i Zlotopiju. Događaju se paralelne radnje čvrsto povezane, što se otkriva na samom kraju u ukletoj pećini, gdje želja postaje ključ povratka Utopije.