GKM Vitez i “Don Quijote” u srijedu na 13. Međunarodnom festivalu “Pozorište bez granica” u Tuzli

Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez sutra putuje u Tuzlu, gdje će nastupiti na 13. Međunarodnom festivalu teatara s područja Balkana “Pozorište bez granica 2013″.

Festival organizira Draft Teatra iz Tuzle, a publici će se predstaviti ponajbolje amaterske kazališne grupe iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije, Cne Gore i Slovačke.

GKM Vitez na ovom će festivalu nastupiti sa svojom višestruko nagrađivanom predstavom “Don Quijote”.

“Mi smo ovu predstavu na festivalima izveli posljednji put prije gotovo godinu dana. S obzirom na kvalitet festivala odlučili smo se prikazati jednu od naših najboljih predstava i vjerujemo da će publika uživati. Veselimo se još jednom nastupu u Tuzli”, rekao je za Fenu Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Predstavu „Don Quijote” režirala je Mirna Mišković, prema adaptaciji teksta Sanje Babić-Đulvat. U predstavi igraju: Marko Mirković, Mirna Mišković, Slaven Čalić, Bruno Grebenar. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

O predstavi: “…od parodije do travestije i natrag! To je put nastanka tekstualnog predloška ove predstave koju ćete pratiti bez daha, jer ona ne samo da oživljava velike likove španjolske književnosti, već sjajnom glumom i izvedbom oblikuje sasvim nove osobnosti. I to, ni manje ni više, naše vlastite: one javne i one skrivene. Na tankoj crti razdvajanja humanog i zlog, idealizma i gluposti kreću se elegantno mladi glumci kao akrobati koji svoju snagu nalaze u ravnoteži i osmijehu”.