GKM Vitez i “Čistačice” zatvorili 12. FAK i oduševili publiku u Slavonskom Brodu

Gradsko kazalište mladih Vitez nastupilo je proteklog vikenda u Slavonskom Brodu, na 12. Festivalu amaterskih kazališta, popularnom FAK-u. Vitežani su nastupili u revijalnom dijelu programa, kao prošlogodišnjim pobjednicima ovoga festivala pripala im je čast igrati na zatvaranju festivala.

Mladi viteški kazalištarci publici su se predstavili i u čast nagrađenih na ovogodišnjem FAK-u izveli svoju višestruko nagrađivanu predstavu “Čistačice”. Više od 500 gledatelja na koncu predstave dugotrajnim pljeskom je nagradili još jednu sjajnu izvedbu glumaca iz Viteza.

Na 12. FAK-u najveći broj nagrada među kojima i one najznačajnije za najbolju predstavu po izboru publike i stručnog ocjenjivačkog suda osvojili su glumci Pozorišta “Raša Plaović” iz Uba (Srbija).

Predstava “Čistačice” komično prikazuje život dvije mlade djevojke koje su odlučile svoju sreću pronaći u Njemačkoj. Iako žele raditi nešto drugo, realnost ih prisiljava da čiste. One čiste hodnike i kuhinje, sobe i predsoblja, ali istovremeno čiste svoju savjest, međusobne odnose, probleme s kojima su došle i probleme s kojima se susreću. Metu li, pritom, ponešto i pod tepih?

U predstavi igraju Leona Blaž, Monika Maros, Sunčica Strukar i Nikola Lujić. Predstava je rađena u režiji Brune Grebenara i Marka Mirkovića, koji su i autori teksta, rađenog prema motivima komedije “Azilanti” Miroljuba Nedovića. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.