GKM Vitez i “Carevo novo ruho” u petak na Mostarskom proljeću

GKM Vitez i “Carevo novo ruho” u petak će nastupiti na Mostarskom proljeću, 21. Danima Matice hrvatske Mostar.

Predstava “Carevo novo ruho” GKM-a Vitez bit će izvedena na pozirnici Hrvatskog doma Hercega Stjepana Kosače.

Predstava za djecu i odrasle u izvedbi Gradskoga kazališta mladih Vitez.
„Carevo novo ruho“ jedna je od onih priča koje se podjednako obraćaju djeci i odraslima. Prošlo je i više od jednog stoljeća od kad je nastala ova Andersenova bajka. Naime, ova bajka je djeci zanimljiva upravo zbog toga što dijete ima ulogu superiornog lika u njoj. Odrasli vrlo često, zbog straha od ugroženosti njihovog položaja u društvu, pristaju na razne predodžbe stvari i događaja koje im se plasiraju kao jedina istina. Međutim, djeca naivno i čisto progovaraju o stvarima točno onako kako ih oni vide.

Bez obzira što je bajka tako davno napisana, možemo je preslikati u bilo koje današnje društveno uređenje. To je zapravo bajka koja pokazuje kako je lako zalutati ako nemamo čvrstih uporišnih točaka za orijentaciju pa dopustimo da nam lažni autoriteti, bez obzira koju funkciju obavljali, kroje sudbinu.Od svih carevih odijela, ovo je imalo najveći uspjeh“.

U predstavi igraju Bruno Grebenar, Anja Stipinović, Ana Gabrić, Marko Mirković, Nikola Matković i Ognjen Stojak. Na tehnici je Nataša Krišto, a izvršni producent je Ivan Sajević.

Ulaz na predstavu je 5 KM, a sponzor večeri je Lino!