GKM Vitez, HKC Nova Bila i Limena glazba “Lašva” darovali Vitežanina prekrasan koncert

Sjajna suradnja koju ove godine prezentiraju Hrvatski kulturni centar Nova Bila, Limena glazba „Lašva“ Nova Bila i Gradsko kazalište mladih Vitez sinoć je doživjela novo poglavlje i Vitežanima podarila krasan koncert pod nazivom „U susret Božiću“.

Čaroban ugođaj, u krcatoj Kazališnoj dvorani u Vitezu, svojim su nastupom upotpunili Limena glazba „Lašva“ Nova Bila, vokalni sastavi Lašvanske dive HKC-a Nova Bila i Viteški akordi, orkestar harmonika HKD Napredak iz Viteza i mladi glumci GKM-a Vitez.

“Da se nije dogodio i potpisao sporazum o suradnji između Hrvatskog kulturnog centra Nova Bila i Gradskog kazališta mladih Vitez, kao i između Vokalnog sastava “Lašvanske dive” HKC-a Nova Bila i Vokalne skupine Viteški akodrid i Limene glazbe “Lašva” Nova Bila, viteška publika bi sigurno bila uskraćena za ovaj prelijepi glazbeni događaj. Radujem se nastavku suradnje i novim zajedničkim projektima”, kazao je nakon koncerta ravnatelj HKC Nova Bila, Dragan Đido.

Koncert je započeo nastupom Limene glazbu „Lašva“ Nova Bila koja je, pod dirigentskom palicom profesora Josipa Popovića, oduševila publiku. Uz Limenu glazbu „Lašva“ odličan nastup imali su i solisti Ilijana Budimir Trupina i Slaven Čović.

U drugom bloku nastupili su orkestar harmonika Hrvatskog kulturnog društva Napredak Vitez kojim ravna profesorica Gordana Mišković te dvije ponajbolje voklane skupine Središnje Bosne, Lašvanske dive, uz solisticu Ivanu Janko Stupar, pod vodstvom profesorice Nanarele Bajo i Viteški akordi uz svoju voditeljicu, profesoricu Olgu Krezić.

Završni dio koncerta obilježio je nastup Limene glazbe „Lašva“ te zajednička izvedba, svih sudionika, pjesme „Narodi nam se“. Oduševljena publika dva puta je dobila bis od članova Limene glazbe „Lašva“, koji nisu krili svoje zadovoljstvo ambijentom u kazališnoj dvorani u Vitezu.

“Zbilja sam uživala u svakom dijelu koncerta, bila sam ponosna na svaku minutu koja se dogodila, na svaku otpjevanu i odsviranu notu, na svakog člana Limene glazbe, vokalnih skupina, harmonikaša….jednostavno neopisiv osjećaj. Naš prijatelj Pero je pametno rekao kako smo skoro svi mi sa sela, a ovo što smo uradili je za Sarajeva i ima pravo. Hvala publici, hvala svima koji su nastupili i dao Bog da ovako nastavimo i dalje”, kazala je Ilijana Budimir Trupina, tajnica HKC-u Nova Bila i sastava Lašvanske dive, koja se zahvalila Federalnom ministarstvu kulture i sporta, kao pokrovitelju koncerta, ali i medijskim pokroviteljima te gospodinu Alojzu Mlakiću.

Programom su vješto moderirali članovi GKM-a Vitez, Ivona Matošević i Bruno Grebenar, a kažimo i to kako je pokrovitelj koncerta „U susret Božiću“ bilo Federalno ministarstvo kulture i sporta.

“Preponosan sam na ovaj prekrasan koncert, kao i našu suradnju s HKC Nova Bila, ali i svim izvođačima. Osim vrhunskog koncerta i ugođaja posebno me raduje da smo okupili tako puno vrsnih glazbenika, ali prije svega divnih osoba. Siguran sam da je i publika zadovoljna te da smo uspjeli podariti pravu predbožićnu čaroliju”, istaknuo je Ivan Sajević, voditelj GKM Vitez.

Na koncu, spomenimo kako će HKC Nova Bila u petak, 20. prosinca održati 13. božićni koncert „Božić u Travniku“. Koncert će biti održan u Centru za kulturu općine Travnik, s početkom u 20 sati, a ove godine će imati posebne goste – mušku klapu Kalelarga iz Zadra.