Generalni štrajk u PS “Vitezit” nastavljen, radnici očekuju imenovanje v.d. direktora

Radnici Poslovnog sustava “Vitezit” jutros su se okupili na Zboru radnika u krugu poduzeća, gdje je zaključeno kako se generalni štrajk nastavlja. Nadzorni odbor se još uvijek nije razmatrao prethodnu suglasnost za imenovanje Miodraga Jovanovića na poziciju v.d. direktora.

“Nakon održanog Zbora radnika predstavnici štrajkačkog odbora održali su sastanak s predsjednikom Nadzornog odbora, Muhamedom Rebihićem. Nadzorni odbor još uvijek nije donio odluku o imenovanju v.d. direktora, a očekuje se kako bi to već tijekom sutrašnjeg dana trebalo biti završeno. Jedan od prijedloga je da se proba iznaći rješenje za isplatu plaća i ako se uspije u dogovoru s nekim kupcima riješiti dio sredstava za akontaciju. Onda bi pokušali pokrenuti proizvodnju po cjelinama, a želja nam je kontinuirano raditi, ne samo za dva kupca. Pokušat ćemo uspostaviti suradnju s Unis grupom, kako bi pokušali proširiti kapacitet proizvodnje, za što objektivno imamo mogućnost”, kazao je danas u ime štrajkačkog odbora Niko Žabić.

Kako neslužbeno doznaje Fena, Nadzorni odbor PS “Vitezit” još uvijek nije zasjedao, jer je jedna članica na putu, a vanredna sjednica trebala bi biti održana u utorak, 28. siječnja.

“Ukoliko Nadzorni odbor potvrdi odluku Vlade F BiH, ja ću zajedno s predstavnicima štrajkačkog odbora uputiti zahtjev prema Vladi F BiH, za financijsku injekciju, koja bi trebala pomoći pokretanuje proizvodnje i početak rješavanja nagomilanih problema. Danas smo trebali imati i sastanke s dobavljačima, koji se nisu odazvali. Razlozi mi nisu poznati, vjerojatno se radi o pritiscima, ali bez obzira na sve, ja neću dopustiti pritiske na mene. Štrajkački odbor će sutra biti popunjen, s obzirom da je i tu bilo nekih promjena”, rekao je za Fenu Miodrag Jovanović, za kojega je Vlada F BiH dala prethodnu suglastost za imenovanje na poziciju v.d. direktora PS “Vitezit”.

Sutra u 8 sati ujutro, radnici PS “Vitezit” će se ponovno okupiti na Zboru radnika u krugu ovoga poduzeća, gdje će nastaviti sa štrajkom i iščekivati odluku Nadzornog odbora.

IMG 9484IMG 9490IMG 9491