Gastro Advent u Šantićima nadmašio sva očekivanja

Drugi po redu, sada već tradicionalni Gastro Advent u Šantićima održan je protekle subote, u organizaciji mjesne zajednice Šantići i NK „Šantići“.

Održano je natjecanje u kuhanju čobanca u kotliću, a prvo mjesto osvojila je ekipa „Kafandžije“. Drugo mjesto osvojila je ekipa Hrvatskog planinarskog društva Vitez, inače prošlogodišnjih pobjednika, dok su trećeplasirani u kategoriji najbolji čobanac proglašeni „Kumovi“. Najveselijom i najorganiziranijom ekipom proglašena je ekipa „Ostaše“.

“Naša želja je da Advent u Vitezu započinje iz Šantića. Ukupno 13 ekipa je bilo ove godine, a za sljedeću godinu najavljujemo još ljepši Gastro Advent. Prva svijeća, svijeća nade upaljena je danas u Šantićima. Mi se nadamo da će u Vitezu biti puno bolje nego što je sada. Ustvari ne nadamo se, znamo da će biti bolje, ako ništa mi ćemo napraviti da nam svima bude bolje”, kazao je za Vitez.info Danijel Dado Vrebac, jedan od organizatora Gastro Adventa u Šantićima.

Organizatori su zahvalili svim sponzorima, pekarama Modus i La Punt, cvjećarni Iris te Radio Vitezu i portalu Vitez.info, koji su podržali ovogodišnji Gastro Advent.
Uz kušanje tradicionalnih jela s ovih prostora i njihova izložba i čobanca, organizatori su pripremili i kuhano vino, a sve je začinjeno ukrašavanjem božićne jelke i paljenjem lampica.