Garry Kasparov i ŠK Vitez 2013

ŠK Vitez 2013

Garry Kasparov Adriatik Fond organizirao je Međunarodni šahovski festival za mlade Adriatik 2017 koji se održao od 22. do 27. kolovoza u Crikvenici.

Ovaj festival je okupio djecu iz cijele Europe a veliku čast je imala škola šaha ŠK Vitez 2013 jer je bila pozvana da bude sudionik ovog poznatog kampa. Inače legendarni ruski šahist i bivši svjetski prvak Garry Kasparov nakon 12 godina pauze vratio se u šahovsku arenu nastupom na turniru u St Louisu gdje se ​ogleda s najboljim velemajstorima današnjice.

Velika je čast što je Garry Kasparov prišao i zagrlio našu djecu i time otvorio vrata našem klubu u projektu: “Šah uz školu” kojeg podupire Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a cilj mu je što više omasoviti šah među mladima. Projekt se temelji na znanstvenim spoznajama o korisnim aspektima i utjecaju šaha u razvoju mladih. Ovom prilikom ističemo da je ŠK Vitez 2013 već pet godina organizator Međunarodnog šahovskog turnira za mlade koji okuplja šahiste susjednih država i cijele Bosne i Hercegovine. poručili su iz ŠK Vitez 2013 za Vitez.info.

Škola šaha ŠK Vitez 2013 dobiva sve veća i veća priznanja svojim radom i tako na najljepši način predstavlja grad Vitez.

Sudionici škole šaha na kampu Garija Kasparova bili su Milena Bertović, Filip Šarić, Luka Šarić i trener Mile Bertović.

Prethodni članakStrpljenje najstarije populacije pri kraju: Umirovljenici Vladi dali rok do petka
Sljedeći članakOSVRT NA RIJEKU KRUŠČICU: Ona mirno teče a mi mirno sjedimo