Gabrijel Žuljević – informatički genijalac iz Osnovne škole “Dubravica”

Zanimljiva vijest stiže nam iz Osnovne škole “Dubravica” iz Dubravice, kod Viteza. Glavni junak ove priče je Gabrijel Žuljević, učenik sedmog razreda ove škole.

Gabrijel je od starih dijelova računala uspio napraviti funkcionalan cd player. U video koji donosimo možete vidjeti i kratku prezentaciju Gabrijelovog rada.

Gabrijel je odličan primjer kako se u današnjem vremenu mogu postizati iznimni rezultati, a u izlaganju zahvalio se i svojoj nastavnici Mariji Kvasina.

“Ovo je samo mali dio onoga što i koliko Gabrijel može. Čak i meni na informatici pomaže baš puno. Uz bolju opremu informatičke učionice, lakše bi bilo ostvariti bolje i značajnije rezultate. I nije Gabrijel jedini, imamo još nekoliko iznimno nadarenih učenika”, u dahu nam govori nastavnica Marija Kvasina.

Gabrijel inače slobodno vrijeme provodi pomažući i svojim školskim prijateljima, tako što im popravlja računala.

Gabrijel nam je kazao kako je željan znanja, prilika da se dokaže i pokaže. Sposoban je, kaže, promjeniti svaki dio u kućistu, a osim hardverskih dijelova, razumije se i u softverske.

Na kraju moramo zaključiti kako je Gabrijel istinski genijalac, kakvih sigurno ima još u našem oklruženju, samo im treba stvoriti mogućnosti za rad, pružiti im priliku i podržati ih.

Prethodni članakPremijera predstave “Lova iz snova” GKM-a Vitez
Sljedeći članakBRAVOOO: Lolita Furunđija treća na Balkanskom prvenstvu