Frizerski salon “Jole” pobjednik ovogodišnjeg sjajnog StreetBal turnira Torcide Vitez

Torcidin StreetBall turnir u Vitezu i ove godine je u potpunosti ispunio očekivanja. I više od toga! Obilje zabave kako za posjetitelje, tako i za same sudionike turnira obilježilo je sva tri dana.

U petak i subotu igrane su utakmice po skupinama, a u nedjelju je odigrana završnica turnira. Potpun doživljaj pokvarilo je loše vrijeme, pa je završnica turnira odigrana u sportskoj dvorani Osnovne škole Dubravica. Iz Torcide Vitez su uputili zahvalu Olgi Krezić ravnateljici OŠ Dubravica na susretljivosti i pomoći, uz čiju su žurnu reakciju uspjeli održati završnicu turnira.

Što se tiče samih utakmica, mora se kazati kako su bile istinska košarkaša poslastica. Iako je lokacija promijenjena u posjednji trenutak, brojna publika je ipak bila u dvorani te uživala u vrhunskoj košarci.

U četvrtfinalnom susretima plasman dalje izborile su eipe Caffe pizzeria “Venezia” Novi Travnik, zatim Kakanj, KK Kiseljak i jedina ekipa iz Viteza, Frizerski salon “Jole”.

Polufinalni susreti su ponudili pravu dramu, a uz veću koncentraciju i smirenost, s(p)retniji su bili Kakanj i FS “Jole”, koji su izborili finale. U finalu spektakl, napadačka igra, s pregršt sjajnih poteza, a utakmicu je prelomio vjerojatno najbolji igrač turnira, Filip Grabovac, koji je bio nezaustavljiv. Valja naglasiti, kako je upravo Grabovac nakon četvrtfinalnog susreta završio na šivanju u Hrvatskoj bolnici Dr. fra Mato Nikolić u Novoj Biloj i nakon toga odigrao fenomenalno polufinalni i finalni susret, Naravno, ne smije se zanemariti ni učinak odličnih Maria Bulajića, Vedrana Omazića i Juraja Grebenara, koji su dali veliki doprinos u osvajanju turnira. Ekipa iz Kaknja, redovni sudionik turnira za malo je ostala bez prvog mjesta, ali su još jednom briljirali. Treće mjesto na trniru osvojila je ekipa Kiseljaka, koja je u uzbudljivoj utakmici svladala Veneziu, 21:19.

U natjecanju za najboljeg tricaša ovoga puta slavio je Boris Vinac, što je vjerojatno najveće iznenađenje turnira. Naime, pivnica BiS je bila sponzor nagrade, a upravo je vlasnik osvojio natjecanje, među 16 natjecatelja. Boris, nekada vrsni mladi nogometaš s košarkom baš i nema previše veze. Ipak, nakon slavlja nagradu je darovao Torcidi Vitez.

ČETVRTFINALE:
CAFFE PIZZERIA VENEZIA – JOKS 21:12
KAKANJ – CAFFE CITY Vitez 22:12
KK KISELJAK – OLD BONS 21:16
TURBE – FS JOLE 10:21

POLUFINALE:
KAKANJ – KK KISELJAK 21:15
CAFFE PIZZERIA VENEZIA – FS JOLE 15:22

UTAKMICA ZA 3. MJESTO:
CAFFE PIZZERIA VENEZIA – KK KISELJAK 19:21

FINALE:
KAKANJ – FS JOLE 18:21

S obzirom na velik broj upita od strane publike valja pojasniti zašto završnica nije odigrana u sportskim dvoranama na području grada. Naime, iako je prije tjedan dana na službenoj stranici Općine Vitez objavljena informacija kako su radovi na obnovi parketa u Gradskoj sportskoj dvorani gotovi, to nije bio točno, te dvorana nije u funkciji. Dvorana u Srednjoj školi Vitez nema pak ocrtane linije za košarku, što je upravo nevjerojatno, jer se tamo obavlja obrazovni proces. I na koncu, dvorana Osnovne škole Vitez je gabaritima neodgovarajuća za igranje 3×3 turnira.