Franjevci otvaraju pučku kuhinju za beskućnike

Pučka kuhinja fra Didaka Buntića, koja će biti namijenjena prvenstveno mostarskim beskućnicima, bit će otvorena 5. rujna u Mostaru, kazao je Feni voditelj cjelokupnog projekta Dompus i odgajatelj postulanata fra Iko Skoko.

Po njegovim riječima, pučka će se kuhinja otvoriti u čast fra Didaka Buntića, odnosno na 100. obljetnicu od kada je on nahranio mnogobrojne gladne i spasio hercegovačku djecu od sigurne smrti udomljavanjem u slavonskim obiteljima, a u njegovu čast bit će upriličena i svečana Akademija, najprije u sutra u Zagrebu, a zatim i u Mostaru 5. rujna ove godine.

– Na prvom mjestu Pučka kuhinja je namijenjena beskućnicima Mostara. (…) Želimo biti potpora Udruzi “Minores” (organizacija za pomoć beskućnicima, socijalno ugroženim osobama i mladima na području Mostara) u tome da beskućnicima osiguramo barem jedan topli obrok svakoga dana – kazao je fra Iko te dodao kako u Mostaru trenutno ima 20-ak beskućnika.

Naglasio je kako je kuhinja namijenjena svima, bez obzira na nacionalnost.

– Kada netko pokuca na vrata samostana, nitko ga ne pita tko je, već mu pruži pomoć, a tako će biti i s Pučkom kuhinjom fra Didaka Buntića, koja će biti otvorena za sve – zaključio je fra Iko Skoko.

Dnevnik.ba

Prethodni članakSlavica Josipović: Nismo se borili za ovakvu Bosnu i Hercegovinu
Sljedeći članakOtkriven pljačkaš kladionice