Francuska vizualna umjetnica, Karine Maussière, u četvrtak boravi u Vitezu

U okviru suradnje Kina Vitez, Sarajevo film festivala i Francuskog instituta za kulturu u Bosni I Hercegovini u Vitezu će u četvrtak boraviti francuska vizualna umjetnica Karine Maussière, koja će održati panel diskusiju na temu moderne fotografije i vizualne umjetnosti. Karine Maussière, koristi fotografiju, kartografiju te se oprobava u pisanju.

Tijekom školovanja na Likovnoj akademiji u Marseilleu, Karine se počinje interesirati za djela Michela Foucaulta i Hakim Beya, te se posvećuje fotografiranju pejzaža i napuštenih urbanih prostora – stvarnog prostora u kojem se nastanjuje imaginarno. Potraga za prisvajanjem pejzaža živi u njezinom umjetničkom istraživanju. Spomenuto prisvajanje se odvija kroz fotografiju, ali naročito kroz pokret tijela. Karine Maussière je najprije koristila Rolleiflex fotoaparat, a 2006. godine, tokom putovanja oko svijeta, počinje koristiti fotoaparat svog telefona.

Od tog trenutka, koristi naizmjenično smartphone i instant fotoaparat, praveći fotografije malih formata, vid istraživanja vezan za poetski pristup tamo gdje osjetljivost ostaje u srcu djela. Svoje radove Karine Maussière izlaže na blogu: http://kalucine.blogspot.com

Panel diskusija bit će održana u četvrtak, 20. studenog u 19:15 u kino dvorani Vitez, u pauzi između dvaju filmova.

Prethodni članakGradska knjižnica Vitez bogatija za nove naslove
Sljedeći članakFOTO: Selektivni kamp GNK „Dinamo“ po prvi put u Vitezu