Francuska upozorila da će u BiH 2018. izbiti kriza bez novog Izbornog zakona

Francuska veleposlanica na odlasku Claire Bodonyi zatražila je na posljednjem sastanku veleposlanika zemalja članica Europske unije u Sarajevu da EU i međunarodna zajednica potaknu rješavanje problema izmjena Izbornog zakona jer bi u suprotnom Bosna i Hercegovina mogla zapasti u ozbiljne probleme sljedeće godine zbog neprovedbe odluka Ustavnoga suda BiH.
Kako se doznaje iz diplomatskih izvora, stav veleposlanice Bodonyi, koja je inače u prvi plan uvijek isticala reforme vezane uz Agendu EU, što uključuje socijalne i ekonomske mjere, iznenadio je druge kolege veleposlanike.
Posebice stoga jer to dolazi od jedne od veleposlanica iz utjecajnih zemalja Europske unije, što bi moglo označiti zaokret prema dosadašnjem prilično nenijansiranom pristupu prema zbivanjima u Bosni i Hercegovini.
Velika kriza Iako to nije izravno naglasila veleposlanica Bodonyi, posve je jasno kako je pri tome upozoravala na potrebu da se provede presuda Ustavnoga suda BiH u slučaju zahtjeva nekadašnjeg predsjedatelja Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Bože Ljubića glede diskriminacije prigodom izbora izaslanika u federalni Dom naroda.

Prethodni članakPacijenti do pet mjeseci čekaju na radiološke preglede, imamo apararate stare čak 15 godina
Sljedeći članakDM ponovno najpoželjniji poslodavac u BiH