Framaši oduševili izvedbom predstave “Josip i njegova braća”

Framaši iz Viteza oduševili su publiku u krcatoj kazališnoj dvorani Vitez, izvedbom predstave “Josip i njegova braća”. Publika je pozdravila izvedbu ove predstave gromoglasnim pljeskom, a nakon predstave svoje oduševljenje nije krio ni viteški župnik, fra Velimir Bavrka. Svoje oduševljenje nisu krili ni članovi Frame Vitez. 

“Predstavu smo pripremali mjesec dana, a uložili smo dosta truda, uz mnoštvo propuštenih treninga i izlazaka, ali je vrijedilo. Radit ćemo i dalje, a sljedeća predstava će biti još i bolja. Hvala još jednom i dragim prijateljima iz Gradskog kazališta mladih Vitez što su nam posudili neke od kostima, kao i za korištenje dvorane za probe i nastup”, kazao je za Vitez.info Robert Šafradin, voditelj dramske sekcije Frame Vitez.

Predstava “Josip i njegova braća”, zanimljiva je i nadasve poučna priča i za sve nas. Priča o karakteru koji je izdržao životni ispit. Josip je u faraonovoj palači pokazao istu vjernost Bogu, kao i u zatvoreničkoj samici. Pravedan karakter ima veću vrijednost od zlata. Bez njega nitko ne može postati dostojanstven čovjek. Ali, karakter se ne nasljeduje. On se ne može kupiti. On se stječe prijateljevanjem sa Bogom.

U predstavi su glumili: Luka Baškarad, Mija Vujnović, Anabela Ivanković, Mihaela Ivanković, Klaudija Ivanković, Velimir Livančić, Petar Damjanović, Filip Križanac, Ana Gelić, Ena Šafradin, Ivan Jandrić, Monika Maros, Ines Pavlović, Sara Šantić, Oliver Šafradin, Filip Ivišić i Marko Garić. Kostimografiju i scenografiju potpisuje voditelj dramske sekcije Robert Šafradin, a pomoć na sceni i rekvizite Nikola Lujić i Boris Stojanović.