Frama Vitez s pjesmom “S tobom nisam sam” osvojila prvo mjesto na XXII. Framafestu

Pod geslom “Moje će Te usne slaviti!” (Ps 63,4), 26. listopada 2019. u Mostaru održan je 22. festival Franjevačke mladeži – Framafest, pod organizacijom Nacionalnog vijeća Frame Bosne i Hercegovine, a domaćin je ove godine bilo područno bratstvo Frame Hercegovina. Sudjelujući u ovogodišnjem Framafestu, slijedeći geslo, Boga je slavilo preko 1100 usana.

Svečano misno slavlje je bilo, kao što i priliči, početak programa ovogodišnjeg Framafesta a predvodio ga je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Miljenko Šteko uz koncelebraciju duhovnih asistenata Frama iz cijele Bosne i Hercegovine. Euharistijsko misno slavlje svojim pjevanjem i sviranjem animirao je Zbor Frame Hercegovina. Po završetku misnog slavlja, Nacionalni duhovni asistent, fra Marin Karačić se obratio framašima, uputio ih u nastavak programa ovogodišnjeg Framafesta, ohrabrio da zajedno slavimo Boga sa svakom od Frama koje će nastupiti na festivalu. Nakon toga je uslijedila pauza do natjecateljskog dijela festivala.

Program u dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače kojeg su vodili Sanja Pehar i Dragan Soldo započeo je prošlogodišnjom pobjedničkom pjesmom Frame Međugorje „Bog nas ljubi“, a nakon toga otpjevali su i himnu franjevačke mladeži „Pođimo zajedno“ uz podršku okupljenih framaša, poslije čega je uslijedio natjecateljski dio festivala. Na ovogodišnjem Framafestu nastupilo je 20 bratstava Frame, a od toga 3 Frame iz Hrvatske. O najboljima je odlučivao tročlani žiri u sastavu:, Ivana Šaravanja, fra Nikola Matošević i Irena Vučić.

Tijekom izvođenja 20 duhovnih skladbi, framaši su pokazali svoj trud i rad, proslavili Boga svojim glasovima i pokazali svoje vještine scenske interpretacije. Nakon toga, završetak festivala je postala odgovornost žirija koji je morao odlučiti tko će dobiti nagrade. Framaše je u revijalnom dijelu napetosti riješio i zajedništva sjetio kantautor Đuro Ravenšćak s dobro poznatim a i originalnim duhovnim skladbama. Nakon revijalnog dijela došao je i trenutak odluke.

Nagradu za najbolji tekst osvojila je Frama Široki Brijeg s pjesmom „Čežnja“ a za kategoriju izvedbe s najboljim scenskim nastupom odabrana je Frama Sarajevo i pjesma „Gospodin dolazi“. Frama Mostar s pjesmom „Iznenadi me“ osvojila je nagradu za III. mjesto, nagradu za II. mjesto sa pjesmom „Urezan u dlan Tvoj“, osvojila je Frama Posušje, a I. mjesto osvojila je Frama Vitez s pjesmom „S tobom nisam sam“. Po završetku proglašenja, okupljeni su imali priliku još jednom čuti pobjedničku pjesmu XXII. Framafesta.

“Na koncu, zahvala dragom Bogu na divnom danu, zajedništvu u kojem nas okuplja i darovima kojima ga možemo svakodnevno proslavljati svojim usnama. Hvala duhovnim asistentima, organizatorima i svima koji su na bilo koji način doprinijeli da ovogodišnji Framafest prođe u radosti, ljubavi i svjedočenju Božje prisutnosti”, poručio je Kristijan Bavrka, područni potpredsjednik Frame Bosne Srebrene.