Fra Hrvoje Radić predvodio molitvu na mjestu ekshumacije na Rostovu

Danas je, u subotu, 25. srpnja, župnik župe Sv. Ante Padovanskog u Bugojnu fra Hrvoje Radić, u pratnji župnog vikara fra Ivice K. Pavlovića, posjetio je lokalitet Tvrdulje na Rostovu, na kojemu su ovih dana pronađeni, u dva različita groba, ostaci tijela najvjerojatnije bugojanskih Hrvata.

Pretpostavlja se kako je riječ o Hrvatima nestalim 1993. kada su Bugojnom upravljali pripadnici bošnjačke Armije BiH i mudžahedini, koji su ih i ubili.

Poštujući mjere udaljenosti od mjesta ekshumacije koje osigurava policija, svećenici, zajedno s još nekoliko vjernika, pomolili su se za pokojne.

Spomenimo i da iz koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata HVO HB Bugojno pozivaju u ponedjeljak 27. srpnja, na obilježavanje 27. godišnjice stradanja i progona bugojanskih Hrvata, iza čega je stajala Armija BiH.

Najprije je u 10,00 sati predviđeno polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen-obilježju u katoličkom gradskom groblju u Bugojnu, a potom će u 11,00 sati u župnoj crkvi Sv. Ante Padovanskog biti slavljena sveta misa za sve poginule, odvedene i nestale Hrvate Bugojna.

Prethodni članakTijekom protekla 24 sata u FBiH testirano 1.016 uzoraka, 174 pozitivna na COVID-19, oporavljeno 99 pacijenata
Sljedeći članakDavis cup team BiH u Kiseljaku – Egzibicijski teniski turnir