FOTO/VIDEO: Volkswagen predstavio novi Polo

VOLKSWAGEN Polo je u novom izdanju dimenzijama, tehnologijom, ali i sveukupnom ponudom zakoračio u kompaktni segment.

Automobili s godinama rastu, a najnoviji primjer to odlično pokazuje. Novi Polo u svojem šestom izdanju prelazi granicu od četiri metra, dugačak je 4.053 mm. Pritom je međuosovinski razmak narastao za čak 94 mm. Što to u praksi znači zorno pokazuju sljedeće vrijednosti: kapacitet prtljažnika je 351 l, 25% više od prethodnika i gotovo u prosjeku kompaktne klase. Evo još jedna usporedba, novi Polo je širi od Golfa četvrte generacije piše Index.hr.

Postavljanje na novu MQB A0 platformu ne znači samo rast dimenzija. Naprotiv, Polo je i tehnološki sazrio, a nikad prije nije imao tako bogatu ponudu sustava asistencije. Tako budući vlasnik, osim nadzora tlaka u gumama, dobiva Front Assist sustav u kombinaciji City Emergency Braking sustava kočenja u nuždi, ali i Pedestrian Monitoring sustava koji čuva živote pješaka. Opcijski pak Volkswagen nudi adaptivni tempomat, nadzor mrtvog kuta, poluautomatski sustav parkiranja i vrlo korisno upozorenje o prometu straga.

Možda najveće iznenađenje je u kabini. Polo dobiva potpuno novi interijer, ali je i prvi model u gami opremljen drugom generacijom virtualnog kokpita. Tu je i pomodni infotainment sa 6,5-inčnim zaslonom sa staklenim pokrovom. Opcijski mu dijagonala raste na 8 inča.

Ponudu motora čini devet opcija u rasponu od 65 do čak 200 KS. Start će označiti 1.0, kao novopečeni temelj ponude motora u koncernu. Ovisno o izvedbi, atmosferskoj (MPI) ili turbo (TSI), snaga se kreće od 65 do 115 KS. Posebno zanimljiv će biti 1.5 TSI s deaktivacijom cilindara i maksimumom od 150 KS. Ponuda dizelaša uključuje dvije izvedbe 1.6 TDI motora, od 80 i 95 KS. Novost u ponudi Pola je CNG izvedba s plinskom instalacijom, gdje 1.0 TGI daje do 90 KS.

Na GTI ne treba čekati, VW ga odmah lansira. Pokreće ga 2.0 TSI s 200 KS, a ovako motorizirani Polo uhvati 100 km/h za 6,7 sekundi.

Ponudu čini pet razina opreme uključujući dvije nove, Beats i R-Line. Kupcima su na raspolaganju palete od 14 boja vanjštine, 12 tipova naplataka (14-18 inča), 13 dekora armature i 11 presvlaka sjedala.

I pazite sad ovo, VW Polo u Njemačkoj starta cijenom od 12.795 eura s bogatom startnom opremom. S obzirom na dosadašnje iskustvo u VW-ovom kreiranju cijena, ovo doista zvuči kao dobra ponuda.

Izvor

Prethodni članakProsvjednici iz Fojnice poručili: Ne želimo zl(at)o!
Sljedeći članakNAKON SEDAM MJESECI: Nirmela Kurtović se vratila u Bosnu i Hercegovinu