Fotografije Filipa Šarića na humanitarnoj izložbi Aide Redžepagić

Aida Redžepagić, portretna i modna fotografkinja, već četvrtu godinu zaredom organizira kurseve fotografije.

Kurs fotografije obuhvata lekcije od samih osnova fotografijehistorijemanualnih postavki do rada sa studijskom rasvjetomNamijenjen je početnicima, ali i osobama koje već poznaju osnove fotografije, osobama svih uzrasta koji žele unaprijediti svoje znanje, iskustvo i vještine fotografisanja piše Radio Sarajevo.

Osim nastave sa Aidom, polaznice i polaznici, među kojima i Vitežanin Filip Šarić, imaju priliku učiti i od drugih predavača iz različitih oblasti fotografije/umjetnosti/mode.

“Kurs traje dva mjeseca i u tom periodu polaznice i polaznici osim što uče od mene, dosta zanimljivih i poučnih stvari imaju priliku čuti od nekoliko predavača iz oblasti food fotografijedigitalnog marketingamode i dr. Posljednja grupa je počela s radom još u martu, ali globalna pandemija je poremetila planirani raspored i odužila trajanje kursa sve do jula. Sve je rezultiralo fantastičnim radovima koje su polaznici napravili za vrijeme trajanja kursa. Neke od tih radova imate priliku pogledati na izložbi fotografija u utorak 28. jula, u bašti Iza Kutche u 18:00 sati“, izjavila je Aida te dodala da su fotografije prodajnog tipa i da cijena jednog printa iznosi simboličnih 50 KM, a sav prihod od prodaje idu u humanitarne svrhe

Aida Redžepagić iza sebe ima nekoliko grupnih kao i četiri samostalne izložbe fotografija, dobitnica je nekoliko nagrada fotografije među kojima su nagrada za Fotografiju godine BiH u kategoriji Grad, prvo mjesto na Rovinj photo festivalu u kategoriji Tijelo, drugo mjesto na Sarajevo Fotomaratonu, kao i nekoliko zlatnih i srebrnih PSA medalja s internacionalnih takmičenja.

Aidine fotografije su do sada objavljivane u nekoliko prestižnih magazina u regionu i šire. Članica je Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera Bosne i Hercegovine i Udruženja BH Fotografi.