FOTO: Završen rad ovogodišnje nogometne škole NK Vitez

Pod pokroviteljstvom mjesnog federalnog prvoligaša u Vitezu je ovoga tjedna organizirana škola nogometa. Voditelj škole je Valentin Plavčić, aktualni koordinator rada mladih selekcija NK Vitez, a skupa s njim u školi su radili treneri u ovom klubu, Dominik Tolo i Goran Babić, Vitežanin Jasmin Đidić, trener u NK Travnik i specijalist za tjelesne pripreme, Vjekoslav Bonić.

Interes za školu je bio iznad očekivanja pa su organizatori morali otkazati jednom broju zainteresiranih zbog nemogućnosti organiziranja kvalitetnog rada za više od 60 dječaka koliko ih je sudjelovalo u petodnevnom radu škole.

Polaznici škole ovaj su put bili samo iz Viteza, a dječaci su bili starosne dobi od 7 – 12. godina, podijeljeni u uzrasne skupine.

Radilo se po suvremenom programu i metodama za ovu starosnu dob, a prema riječima voditelja škole Valentina Plavčića, škola ima, uz sve ostalo, i cilj prepoznavanja i selekcioniranja talentiranih dječaka za selekcije NK Vitez.

„Ideja osnivanja škole i realizacija su potpuno opravdali očekivanja, čak i više od toga, pa već sada možemo reći da će ovaj vid rada i selekcioniranja talentiranih dječaka biti organiziran i ubuduće i to dva puta godišnje. Ubuduće će to biti i za šire područje nego što je to bilo ovaj put“, naglasio je voditelj škole koja je u petak okončala rad, Valentin Plavčić.

{gallery}sport/skola_nogometa11{/gallery}

Zvonimir Čilić / VL